Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 24

Minutės persvarą panaikinusi Laura Asadauskaitė: „Nerimaučiau, jei atsilikčiau pusantros“

Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė iš dar vienų varžybų grįžo su aukso medaliu ant kaklo. Šįkart Londono olimpinė čempionė triumfavo Europos penkiakovės čempionate, nors prieš paskutinę rungtį nuo lyderės ją skyrė net 59 sek. Viena geriausių pasaulio penkiakovininkių sakė, kad nerimautų tik tada, jei prieš jos mėgstamiausią rungtį nuo varžovių ją skirtų pusantros minutės.
Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė
Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bato mieste Anglijoje sekmadienį prieš kombinuotą bėgimo-šaudymo rungtį prancūzė Elodie Clouvel prieš mūsiškę pirmavo 59 sek., tačiau L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė įrodė, kad čia jai lygių nėra.

Olimpinė čempionė su kiekviena akimirka gerino savo vietą ir paskutinio rato viduryje aplenkė labai netaikliai šaudžiusią, bet ilgai pirmąją vietą vis tiek išsaugojusią E.Clouvel. Finišuodama L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė keletą kartų apsidairė, ar saugi jos persvara, ir iškėlusi į viršų pergalės ženklą kirto finišo juostą.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė

– Ar prieš lemiamą rungtį galvojote, jog pavyks iškovoti auksą?

– Stipriausia rungtis yra bėgimas su šaudymu, tad tikrai žinojau, kad bandysiu kuo geriau pasirodyti ir iškovoti aukso medalį. Man pavyko, labai džiaugiuosi.

Viską dar reikia gerinti, tobulėjimui ribų nėra, ir bėgimas mane dar kartais liūdina, tačiau viskam ir gyvenimo neužtektų.

– Prieš rungtį atsilikote 59 sek. Tai jums daug ar mažai? Koks laikas būtų tas, kurio jau nebeatloštumėte?

– Čia buvo tiek, kiek man reikia, kad sugebėčiau atsilošti. Pusantros minutės gal jau būtų per daug.

– Ar varžovėms buvo staigmena toks jūsų spurtas?

– Manau, kad jos tikrai žino, kad minutę galiu atsilošti. Lyderė tikrai žinojo, kad aš esu iš pavojingiausių. Mačiau, kad ir turėdama atitrūkimą, nuo pat pradžių ji bėgo iš visų jėgų, nes žinojo, kad artėsiu. Tai nėra prancūzės stipriausia rungtis, ji turėjo maksimaliai „išsikrauti“, bet jai vis tiek nepakako jėgų. Ačiū Dievui, likus dviem šimtams metrų išsiveržiau į priekį.

Tikrai nebuvo lengva, sunkiai, bet pavyko. Aplenkusi dairiausi, žiūrėjau paskutiniuose metruose, kad niekas neartėtų. Jei dar būtų kažkas šalia, būčiau galėjusi paspausti.

– Jau turbūt galvojate apie kitų metų olimpines žaidynes. Nebijote, kad ten oro sąlygos neleis taip stipriai bėgti?

– Mintys man jau visus metus sukasi. Pastarieji porą metų ir yra pasirengimas olimpinėms žaidynėms. Aš jau ruošiuosi, pakeliui ten.

Čia buvo tiek, kiek man reikia, kad sugebėčiau atsilošti. Pusantros minutės gal jau būtų per daug.

Dabar buvo labai geras oras, vėsu, sakyčiau, netgi šalta – bėgimui tai yra puikios sąlygos. Rio de Žaneire girdėjau, kad nebus labai didelių karščių, manau, kad bus gerai.

– Ar jūsų karjeros stadijoje dar galima treniruojantis ką nors labai pagerinti?

– Viską dar reikia gerinti, tobulėjimui ribų nėra, ir bėgimas mane dar kartais liūdina, tačiau viskam ir gyvenimo neužtektų. Norėčiau gerinti ir bėgimą, ir plaukime dar kokią sekundę „numesti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius