Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 11 02

Monika Povilaitytė: ir tinklinio atstovas Lietuvoje gali tapti ryškia žvaigžde

Europos paplūdimio tinklinio U-18 čempionė Monika Povilaitytė džiaugiasi užplūdusiu populiarumu, tačiau užmigti ant laurų nežada – kalbėdama apie kitų metų planus septyniolikmetė tinklininkė lenkia pirštus.
Monika Povilaitytė
Monika Povilaitytė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Bandysime laimėti 3-4 medalius“, – teigia Tytuvėnuose gimusi, bet treniruotis į Vilnių persikėlusi tinklininkė. Monika kartu su Ieva Dumbauskaite poroje žaidžia kiek mažiau nei metus, tačiau jau dabar ši komanda vadinama didžiausia Lietuvos paplūdimio tinklinio viltimi.

„Labai daug tikimės iš kitų metų pasaulio U-19 čempionato. Šiemet likome devintos. Pogrupyje laimėjome prieš būsimas pasaulio čempiones lenkes ir prieš kines, kurios liko trečios. Jos buvo metais vyresnės. Manau, turėsime neblogus šansus. Taip pat laukia Europos U-20 ir Europos suaugusiųjų čempionato atranka“, – kalbėjo M.Povilaitytė.

„Monika ir Ieva kol kas suaugusiųjų tinkliniui dar per jaunos, stinga patirties. Tačiau planuojame, jog sistemingai dirbdamos po 2-3 metų merginos jau pateks į Europos moterų čempionato penkioliktuką. Pagal dabartinį lygį jos maždaug aštuoniasdešimtos“, – teigė Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) prezidentas Marius Vasiliauskas.

Pasak jo, kol kas Europos U-18 čempionėms svarbiausia – semtis patirties. Būtent dėl to 2012-ųjų sezono tvarkaraštis perspektyviausioms Lietuvos tinklininkėms žada būti itin užimtas.

„Iki sausio mėnesio tobulinsime techniką ir gerinsime fizinį pasirengimą. Vasarį planuojame pereiti į salę ir pasiruošti balandį vyksiančiam Europos jaunimo salės čempionatui. Pagrindinis varžybų maratonas prasidės gegužės pabaigoje. Kone kiekvienas savaitgalis iki rugsėjo bus užimtas. Norime apvažiuoti kuo daugiau turnyrų užsienyje, nes tai geriausias būdas semtis patirties“, – apie kitų  metų planus pasakojo M.Povilaitytė.

Kad būtume populiarios, turime patekti į olimpines žaidynes. Manau, galime tai įgyvendinti po penkerių metų, kai olimpinės žaidynės vyks Rio de Žaneire

Ji tikina, kad po laimėto Europos U-18 čempionato padidėjęs populiarumas treniruočių rėžimui netrukdo. „Anksčiau tiek dėmesio nebuvo. Atsirado tiek žurnalistų, tiek šiaip žmonių dėmesys. Atsirado labai daug draugų (šypsosi). Tai nėra blogai. Treniruotėms netrukdo, o sporto šaką populiarinti labai reikia“, – kalbėjo M.Povilaitytė.

Paklausta, ar gali tinklinio atstovai Lietuvoje būti tokie populiarūs kaip ryškiausios krepšinio ar lengvosios atletikos žvaigždės, M.Povilaitytė sakė, jog viskas priklauso nuo pasirodymo olimpinėse žaidynėse.

„Aš tikiu, kad ir tinklinio atstovas Lietuvoje gali tapti ryškia žvaigžde. Bet tam kad būtume populiarios, turime patekti į olimpines žaidynes. Manau, galime tai įgyvendinti po penkerių metų, kai olimpinės žaidynės vyks Rio de Žaneire. Aišku, aš kalbu apie paplūdimio tinklinį. Salės tinklinio situacija Lietuvoje kur kas sudėtingesnė“, – teigė M.Povilaitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius