Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 02 11

Mugevičius išsikovojo vietą Lietuvos teniso rinktinėje (nuotraukos)

Ketvirtuoju Lietuvos teniso rinktinės žaidėju artėjančiam Daviso taurės turnyrui su britais kovo 5-7 dienomis Vilniuje tapo Lukas Mugevičius. Penkiolikmetis ketvirtadienį sostinėje 4 valandas 45 minutes trukusiame atrankiniame mače 3:2 (6:7, 7:5, 7:5, 1:6, 6:3) įveikė 17 metų Beną Majauską.
Lukas Mugevičius
„Esu neapsakomai laimingas,“ - po nuožmios kovos sakė Lukas Mugevičius. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Ketvirtas žaidėjas vargu ar įeis į aikštę per turnyrą ir labiau atrenkamas dėl perspektyvos. Jis tiesiog bus įtrauktas į komandos sąrašą, tačiau rinktinės treniruočių procese dalyvaus abu tenisininkai – ir B.Majauskas, ir L.Mugevičius“, – komentavo Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

Anot jo, pagrindiniai rinktinės žaidėjai – Ričardas Berankis, Laurynas Grigelis ir Dovydas Šakinis – įgauna vis geresnę sportinę formą. Nacionalinė komanda pirmą kartą rinksis vasario 28 dieną ir žada padaryti treniruotę.

„Ši Daviso taurės Europos ir Afrikos zonos 2-osios grupės pirmojo mačo dvikova skirsis nuo pernykštės su Gruzijos tenisininkais, – ketvirtadienį kalbėjo R.Grušas. – Atvažiuoja teniso tėvynės atstovai. Mums prestižas su jais žaisti ir tikimės gerai pasirodyti.“

Kokie uždaviniai keliami mūsų šalies rinktinei? „Smagu būtų tikėtis pergalės, ypač dėl to, kad neatvažiuoja pajėgiausias britų tenisininkas Andy Murray. Nekeliame uždavinio laimėti, bet galimybės yra 50 prie 50“, – sakė Lietuvos teniso sąjungos prezidentas.

Pačius britus labiausiai neramina geras R.Berankio žaidimas. „Jie tikrai nusiteiks rimtam žaidimui ir negalvos, kad užtenka tiesiog atvažiuoti ir pasiimti pergalę“, – tikino R.Grušas.

Britų komandos kapitonas Johnas Lloydas teigė, kad mačas su Lietuva bus gera galimybė grūdinti jaunus žaidėjus. Jis teigė manąs, kad pasirinkti žaidėjai gali kovoti su lietuviais ir deramai atstovauti savo šaliai. Britų komandoje kol kas šeši kandidatai iš kurių bus atrinkti keturi: Jamie Bakeris (ATP – 288), Jamesas Wardas (252), Danas Evansas (258), Colinas Flemingas (604), Kenas Skupskis (1659), Rossas Hutchinsas (be reitingo).

Lietuvos teniso sąjungos viceprezidentas Arūnas Jasaitis tvirtino, kad tenisas mūsų šalyje sparčiai populiarėja: „Neabejoju, kad visi bilietai bus išpirkti. Planuojame apie 2,5 tūkst. žiūrovų. Šiuo metu didžiausia problema – žiūrovų automobilių stovėjimo aikštelių įrengimas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius