Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 14

Naujasis KKSD vadovas Edis Urbanavičius: „Mano tikslas – didinti pasitikėjimą“

Pasibaigus Klemenso Rimšelio kadencijai, Vyriausybė pirmadienį Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generaliniu direktoriumi skyrė Edį Urbanavičių. Ryšių reguliavimo tarnyboje pastaruoju metu dirbęs 43 metų vyras naujas pareigas pradės eiti nuo trečiadienio. 2009–2013 metais Lietuvos rankinio federacijos prezidentu buvęs E.Urbanavičius KKSD vadovaus ketverius metus ir, kaip teigia pats, pirmiausia darbą pradės nuo pasitikėjimo stiprinimo.
Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Edis Urbanavičius.
Edis Urbanavičius. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

– Ar žinojote, kad būsite paskirtas vadovauti KKSD? – 15min.lt paklausė E.Urbanavičiaus.

– Kad esu vienas kandidatų, žinojau jau gana seniai, tačiau negalėjau žinoti, ar būsiu paskirtas. Žinoma, tai yra malonus dalykas.

– Kokią viziją matote? Ką numatote keisti ir kokių darbų imsitės pirmiausia?

– Pirmasis darbas – reikia mažinti sporto visuomenės susiskaldymą. Apie tai Vyriausybės posėdyje kalbėjo ir premjeras Algirdas Butkevičius, tokia yra ir mano nuomonė. Gal vadinkime tai ne tiek susiskaldymu, kiek pasitikėjimo nebuvimu. Tai reikia keisti ir KKSD vaidmuo čia galėtų būti didesnis.

Sieksiu, kad sporto organizacijos dalyvautų visuose sprendimų priėmimo procesuose, kad vyktų konstruktyvios diskusijos, nebūtų kaltinimų jau po sprendimų priėmimo. Tai yra didžiausias tikslas – priimant sprendimus turi dalyvauti kuo daugiau sporto organizacijų ir žmonių.

– Kokia situacija su senuoju personalu? Ar keisite generalinio direktoriaus pavaduotoją (šias pareigas dabar eina Vytautas Vainys – red.), kitus darbuotojus?

– Pirmiausia noriu su visais žmonėmis susipažinti, individualiai pakalbėti. Ne tik su padalinių vadovais, bet ir su kitais darbuotojais. Tai mano pirmasis darbas – patikrinti visų kompetencijas ir susidaryti savo nuomonę. Kitas žingsnis – susitikimai su sporto federacijomis, organizacijomis, jų atstovais.

Pirmasis darbas – reikia mažinti sporto visuomenės susiskaldymą. Apie tai Vyriausybės posėdyje kalbėjo ir premjeras Algirdas Butkevičius, tokia yra ir mano nuomonė. Gal vadinkime tai ne tiek susiskaldymu, kiek pasitikėjimo nebuvimu.

– Prieš jus vadovavęs Klemensas Rimšelis buvo patekęs į sporto federacijų nemalonę, jos viešai kaltino vadovą nekompetencija. Kaip manote, kodėl taip atsitiko?

– Labai sunku vertinti šią situaciją, nors aš turiu susidaręs tam tikrą nuomonę šiuo klausimu. Kaip jau minėjau, trūksta pasitikėjimo vieni kitais, kurį ir reikia stiprinti. Žinoma, taip nebus, kd užteks susitikti, pakalbėti ir visi vieni kitus mylėsime. Viskas bus daroma ir įrodinėjama bendru geru darbu.

– Esate rankinio žmogus. Jums pradėjus vadovauti KKSD rankinis gali tikėtis gyventi geriau?

– Visi klausia šito dalyko. Tiek rankinį, tiek visas kitas sporto šakas vertinsiu pagal nustatytus kriterijus. Jei rankinis atitiks tuos kriterijus, jų ir finansavimas bus toks, koks numatytas. Visi dabar sako, kad rankinis gerai gyvens. Po to žmonės iš rankinio pusės sakys: „Va, tu užimi tokias pareigas, bet mums nepadedi.“ Tokių pagalbų būti negali.

Svarbiausia yra bendra tvarka ir jos laikymasis. Galbūt kriterijuose ir reikia daryti šiokių tokių  pakeitimų, kad jie duotų kuo daugiau naudos federacijoms, tačiau viską darysime bendrai.

– Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) rinkimuose buvote Virgilijaus Aleknos barikadų pusėje. Ar tai reiškia, kad disko metikui jau taip pat yra numatytos kokios nors pareigos?

Sieksiu, kad sporto organizacijos dalyvautų visuose sprendimų priėmimo procesuose, kad vyktų konstruktyvios diskusijos, nebūtų kaltinimų jau po sprendimų priėmimo.

– Su Virgilijumi mes bendraujame, todėl ir buvau pakviestas į jo komandą – tai jokia paslaptis. Tačiau jis dabar aktyviai sportuoja ir labai rimtų darbų dirbti negalėtų ir nenori. Apie tai kalbėta nebuvo.

– Ar LTOK rinkimų patirtis ir faktas, kad komitetui vadovauja kitos stovyklos atstovė Daina Gudzinevičiūtė, nelems KKSD ir LTOK trinties?

– Manau, kad visų skirstymas į vadinamąsias stovyklas tik priešina. Taip, prieš rinkimus būna visko, aštresnių ir gal ne visada malonių diskusijų, tačiau tai yra rinkimų kampanijos dalis. Rinkimams pasibaigus visi pradeda ir stengiasi dirbti iš vien, siekia bendrų tikslų.

Vis dėlto dabar tie priešrinkiminiai dalykai yra per ilgai užsitęsę ir mus skaldo. Aš neturiu jokių asmeniškumų nė pieš vieną LTOK vadovą ar, sakykime, prieš federacijas, kurios LTOK rinkimuose palaikė ne V.Aleknos pusę. Tikiuosi, kad tokių dalykų nėra niekur, nes tai tik trukdo bendram darbui. Kai yra problema, kritika visada turi būti išsakoma konstruktyviai ir tuomet reikia ieškoti bendrų sprendimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius