Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 02

Nenugalimos Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė: „Ši pergalė yra pati brangiausia ir kartu sunkiausia“

Iš pasaulio irklavimo čempionato Pietų Korėjoje į Vilnių lietingą pirmadienio vakarą grįžo naujosios planetos čempionės Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė. Taip pat – vicečempionais tapę Saulius Ritter ir Rolandas Maščinskas.
Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė
Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Spindinčiais medaliais ir ne mažiau tviskančiomis šypsenomis pasipuošę sportininkai pripažino, kad į šias pergales įdėjo labai daug darbo ir laiko, tad apdovanojimais be galo džiaugiasi.

„Sezonas buvo labai intensyvus, prasidėjo dar sausį, ir nuo tada Lietuvoje buvome labai mažai – kelionės, varžybos, treniruočių stovyklos. Įdėta daug darbo, tačiau tos penkios minutės šlovės buvo tikrai to vertos“, – džiaugsmu tryško R.Maščinskas.

Jo porininkas S.Ritter pridėjo: „Nesakysiu, kad nesitikėjome, nes savo lūkesčius pateisinome. Finale buvo labai įtempta kova, patyrėme daug streso, tačiau sugebėjome finišuoti geriau. Mums pasisekė, tad labai džiaugiamės.“

Merginų pora šį sezoną pralaimėjimų nepripažįsta – tik metų pradžioje suformuota D.Vištartaitės ir M.Valčiukaitės dvivietės ekipažas šį sezoną nuskynė universiados, Europos ir pasaulio čempionatų auksinius apdovanojimus. Vis dėlto merginos pripažino, kad planetos čempionių vardai – patys brangiausi.

„Sunku prisiminti tas paskutines sekundes, bandėme irkluoti kiek galima stipriau ir pabaigoje mums pavyko – tik keturios šimtosios... Manau, mums pasisekė. Po finišo nežinojome, ar laimėjome, tai paaiškėjo tik po fotofinišo“, – sakė M.Valčiukaitė.

Vos devyniolikos metų porininkę D.Vištartaitė pavadino unikalia, kuomet žurnalistai jos paklausė, ar pasaulyje yra daugiau taip fenomenaliai pergales skinančių sportininkų.

„Kiekviena pergalė yra brangi ir pasiekiama sunkiai, tačiau pasaulio čempionatas, žinoma, buvo pačios svarbiausios sezono varžybos. Tad pergalė ne tik pasiekta sunkiausiai, ji yra tikrai svarbiausia. Labai norėjome pergalės, giliai širdyje ja tikėjome ir tikrai labai jaudinomės“, – pasakojo D.Vištartaitė.

Pasaulio čempionato metu M.Valčiukaitei teko kęsti ir nugaros skausmą: „Vis dar skauda, tačiau įveikiau tai vaistais ir injekcijomis. Nugaros skausmas kamuoja visus irkluotojus, tai nieko keisto.“

Irkluotojų artimiausiu metu svarbios varžybos nelaukia, tad galės kiek atsikvėpti. M.Valčiukaitė pripažino, kad yra itin išsekusi ir tikisi pagaliau išsimiegoti bei pailsėti. Tačiau jau netrukus sportininkės laukia mokslai – ji Vilniaus universitete kremta ekonometrijos studijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius