-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 01

Olimpiečiai žadėjo kovoti (nuotraukos, apklausa)

Didelis būrys žurnalistų ir šalies sporto vadovų pirmadienį Vilniaus oro uoste išlydėjo Lietuvos rinktinę į Vankuverio žiemos olimpines žaidynes, kurios vyks vasario 12–28 dienomis. Mūsų šalies vėliavą iš LTOK prezidento Artūro Poviliūno gavusi slidininkė Irina Terentjeva davė pažadą kovoti negailėdama jėgų.
Irina Terentjeva
Irinai Terentjevai patikėta nešti Lietuvos trispalvę per olimpiados atidarymo ceremoniją. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kai pirmą kartą dalyvavau olimpiadoje, man buvo tik 17 metų. Jaudinausi labai. Dabar jis veikiausiai labiausiai pasireikš tik prieš startą“, – teigė trečioje olimpiadoje dalyvausianti I.Terentjetva.

Vėliavą Vankuveryje per olimpiados atidarymo ceremoniją nešianti slidininkė tikino, kad tai didi garbė ir atsakomybė: „Tačiau nemanau, kad tai sunki užduotis. Viskas bus labai gerai.“

Keturi slidininkai – I.Terentjeva, Aleksejus Novoselskis, Mantas Strolia, Modestas Vaičiulis – ir kalnų slidininkas Vitalijus Rumiancevas pirmadienį Vilniaus oro uosto labai svarbių asmenų salėje dalijosi mintimis su žiniasklaidos atstovais, tuo tarpu didžiausia mūsų delegacijos viltis biatlonininkė Diana Rasimovičiūtė prie rinktinės prisidės vėliau. Beje, dėl pūgos ir prastų oro sąlygų lėktuvas iš Frankfurto vėlavo.

Konkuruoti su varžovais – sunku

Jauniausias Lietuvos olimpinės rinktinės narys M.Vaičiulis sakė, kad neįsivaizduoja, kaip viskas atrodys. „Olimpiadoje dalyvausiu pirmą kartą. Jaudulys gali daryti didelę įtaką, nes šios varžybos pačios didžiausios. Tačiau tikiuosi, kad viskas bus gerai.“

„Jeigu pasieksiu tokį patį rezultatą kaip pasaulio čempionate – 49 vieta iš 130 dalyvių, būsiu patenkintas. Tikiuosi geresnių rezultatų jau Sočio olimpiadoje, nes turėsiu sukaupęs daugiau patirties“, – sakė sprinto rungtyje startuosiantis dvidešimtmetis.

Olimpiadoje kalnų slidininkas V.Rumiancevas nebus naujokas. Pusantrų metų nutraukto kelio raiščio traumą gydęsis sportininkas pernai vasarį grįžo į didįjį sportą ir vėl kupinas jėgų: „Šis sezonas buvo geras – vėl pradėjau tobulėti, grįžo pasitikėjimas savo jėgomis.“

V.Rumiancevo svajonė – Vankuveryje patekti į trisdešimtuką. „Tai būtų labai geras rezultatas. Sunku varžytis su tomis žvaigždėmis, kurios per metus ant slidžių stovi per 300 dienų. Man pavyksta tik tris mėnesius sportuoti, tad konkuruoti sudėtinga“, – sakė slalomo ir slalomo milžino rungtyse dalyvausiantis kalnų slidininkas.

Už lepšiškumą žadėjo barti

„Žinau, kad didelių laimėjimų nebus. Geriausių rezultatų tikimės iš biatlonininkės D.Rasimovičiūtės. Jai planuojame vietą pirmajame dvidešimtuke. Geriausiems mūsų slidininkams Terentjevai ir Novoselskiui prognozuotume vietą trisdešimtukuose, o olimpiadoje debiutuojantis jaunimas turėtų parodyti viską, kam jie pasirengę. Norėtume, kad jie aplenktų bent 30 procentų varžovų“, – sakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentas A.Poviliūnas.

Anot jo, vykstame į olimpiadą ne tik dalyvauti, bet ir kovoti dėl pergalės. „Ta pergalė įvairi. Vieniems – patekimas į dvidešimtuką, kitiems – trisdešimtuką, tretiems svarbu nepasitraukti iš trasos. Jeigu jaunimas neparodys valios, bus ištižę lepšiai, pabarsime ir papyksime. Likčiau patenkintas, jeigu jie kautųsi iš paskutiniųjų“, – kalbėjo A.Poviliūnas.

LTOK prezidentas nesutiko su mintimi, kad vasaros olimpines sporto šakas proteguojanti mūsų šalis turėtų atsisakyti vykti į žiemos olimpiadas. „Dalyvavimas olimpiadoje Lietuvos biudžetui nekainuoja nė cento. Siunčiame sportininkus iš LTOK biudžeto. Jeigu nevyktume į olimpiadą, nebūtų jokios motyvacijos, tuomet šalyje žlugtų ir žiemos sportas“, – tikino jis.

A.Poviliūnas išreiškė viltį, kad į 2016 metų Sočio žiemos olimpines žaidynes Lietuva pasiųs žymiai daugiau sportininkų nei šįmet. Lietuvos olimpinė delegacija Frankfurte turėtų pernakvoti ir tuomet skristi į Kalgarį. Ten šį savaitgalį slidininkai ketina dar išmėginti jėgas pasaulio taurės etape, o tuomet įsikurti Vankuveryje.

 

Lietuvos olimpiečių startai
Diena Sporto šaka Sportininkas Rungtis
Vasario 13 Biatlonas D.Rasimovičiūtė 7,5 km
Vasario 15 Slidinėjimas I.Terentjeva
A.Novoselskis
10 km
15 km
Vasario 16 Biatlonas D.Rasimovičiūtė 10 km
Vasario 17 Slidinėjimas I.Terentjeva,
A.Novoselskis,
M.Strolia arba M.Vaičiulis
1,8 km sprintas
Vasario 18 Biatlonas D.Rasimovičiūtė 15 km
Vasario 19 Slidinėjimas I.Terentjeva 15 km
Vasario 20 Slidinėjimas A.Novoselskis 30 km
Vasario 21 Biatlonas
Kalnų slidinėjimas
D.Rasimovičiūtė
V.Rumiancevas
12,5 km
slalomas milžinas
Vasario 22 Slidinėjimas Vyrų komandų estafetė 10,8 km
Vasario 27 Kalnų slidinėjimas V.Rumiancevas slalomas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius