Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 26

Olimpinį auksą laimėjusios kanadietės užsidegė cigarus ir atsidarė alaus skardines (nuotraukos)

Trečią kartą iš eilės olimpinės žaidynėse triumfavusi Kanados moterų ledo ritulio rinktinė Vankuveryje finale įveikė JAV atstoves ir ant ledo surengė tikrą vakarėlį su alumi ir cigarais.
Po pergalingų rungtynių ledo ritulininkės užsirūkė cigarus, gėrė alų bei šampaną.
Po pergalingų rungtynių ledo ritulininkės užsirūkė cigarus, gėrė alų bei šampaną. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praėjus kelioms valandoms po laukinio kanadiečių šventimo Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) pradėjo kanadiečių pergalės šventimo tyrimą. Alaus skardinės, šampano buteliai ir cigarai... „Tokio vaizdo nenorime matyti. Tai nėra gera reklama sportui. Jos galėjo eiti švęsti į drabužinę, tačiau tai darė viešai“, – welt.de pabrėžė TOK vykdantysis direktorius Gilbertas Felli.

Kanados olimpinio komiteto atstovas spaudai Steve'as Keoughas teigė, kad spontaniškas šventimas šioje šalyje nėra naujiena. „Jeigu žaidėjos yra atitinkamo amžiaus, jos nedarė nieko neleistino“, – tvirtino jis. Auksą laimėjusios moterys, anot jo, turėtų sulaukti iš TOK daugiausia tėviško pabarimo.

„Tapti olimpine čempione savo šalyje – apie tai svajoji nuo penkerių, – sakė jau ketvirtoje olimpiadoje dalyvaujanti ir triskart triumfavusi Kanados ledo ritulininkė Hayley Wickenheiser. Jai antrino vartininkė Shannon Szabados: „Nepraleidome nė vieno įvarčio (Kanada įveikė JAV 2:0 – aut.p.). Fantastika! Tačiau taip pat džiaugčiausi, jeigu laimėtume 9:8.“

Kaip ir kiekvienoje olimpiadoje, Vankuveryje buvo diskutuojama apie moterų ledo ritulį, sveriami „už ir prieš“. TOK prezidentas Jacquesas Rogge'as įsitikinęs, kad moterų ledo ritulys turi likti olimpiados programoje, tačiau jis turi tobulėti.

Moterų ledo ritulys olimpinėse žaidynėse žaidžiamas nuo 1988 metų. Triskart olimpinėmis čempionėms tapo Kanada, kartą – JAV. Daugelis šios sporto šakos gerbėjų įsitikinę, kad ateityje, po 4 ar 8 metų, moterų ledo ritulys taps itin populiarus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius