Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 30 /20:32

Olimpiniame festivalyje Agnė Jonkutė liko per žingsnį nuo medalio

Ketvirtadienį Tbilisyje tęsėsi Europos jaunimo olimpinis festivalis. Ketvirtąją dieną Lietuvos rinktinė pasiekė aukščiausių rezultatų - ketvirtąją vietą iškovojo rutulio stūmikė Agnė Jonkutė, o penkta liko šuolininkė į aukštį Urtė Baikštytė.
Agnė Jonkutė
Agnė Jonkutė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Lengvoji atletika

Šuoliuose į aukštį penktąją vietą iškovojo Urtė Baikštytė, rutulio stūmime Agnė Jonkutė liko ketvirta.

Urtė Baikštytė įveikė 1,74 m aukščio kartelę, tačiau trimis bandymais neįveikė 1,77 m aukščio ir turėjo pasitraukti iš kovos dėl medalių.

Pirmieji trys bandymai buvo tragiški, todėl labai jaudinausi. 

„Labai norėjau pasigerinti asmeninį rezultatą, tačiau nepavyko. Labai gaila, kad neperšokau 1,77 m aukščio. Jaučiau atsakomybę, galbūt nepavyko nusiraminti“, – po varžybų sakė U.Baikštytė.

Netrukus po U.Baikštytės pasirodymo savo asmeninį rekordą gerino Lietuvos rinktinės kapitonė A.Jonkutė, kuri šeštuoju bandymu rutulį išstūmė net 15,41 m. Deja, medaliui iškovoti to nepakako. Nuo bronzos medalio Agnę skyrė kiek daugiau nei pusmetris – bronzą šioje rungtyje laimėjusi vokietė Emely Gross rutulį nustūmė 16,00 m.

Auksą iškovojusi olandė rutulį stūmė 16, 05 m.

„Pirmieji trys bandymai buvo tragiški, todėl labai jaudinausi. Drebėjau net. Penktuoju jau gerinau asmeninį rekordą (15,28), tuomet užplūdo jėgos. Šeštuoju dar geriau pasirodžiau. Labai džiaugiuosi. Tikiuosi, kad disko metime bus dar geresnis rezultatas“, – kalbėjo A.Jonkutė.

Penktadienį A.Jonkutė startuos disko metimo finale.

Dviračių sportas

Grupinėse dviračių lenktynėse sėkmingai startavo Kotryna Vaičytė ir Monika Rastauskaitė, dviratininkės užėmė 9 ir 10 vietas. Iš viso 47 km distancijoje tvyrant +34C laipsnių karščiui varžėsi 70 merginų. Regina Stegvilaitė lenktynėse nedalyvavo dėl ligos.

„Buvo sunku, konkurentės labai stiprios – ne Lietuvos lygis, stumdosi, reikėjo kovoti dėl pozicijos ir į kalniukus mynėme, tikrai buvo ką veikti. Aš patenkinta rezultatu, nes turėjau tikslą įlysti į dešimtuką“, – sakė Kotryna.

Buvo sunku, konkurentės labai stiprios – ne Lietuvos lygis, stumdosi, reikėjo kovoti dėl pozicijos ir į kalniukus mynėme, tikrai buvo ką veikti.

Konkurenčių agresyvumą jautė ir po ligos startavusi Monika.

„Po ligos iš pradžių buvo sunku įsivažiuoti, reikėjo stumdytis, jei būčiau nerodžiusi savo agresyvumo, tai būčiau nustumta į kelkraštį. Kai finišavau buvo koma,“ – su šypsena pasakojo Monika.

Po merginų finišo į startą stojo 100 vaikinų. 69 km distancijoje pedalus mynė trys Lietuvos atstovai: Sijandas Šereiva, Romas Zubrickas ir Denas Masiulis. Sijandas finišavo 25-as, Romas – 37, Denas – 28-as.

„Lenktynės skyrėsi nuo mergaičių – susiskaldė visa dviratininkų grupė. Karštis, kalniukai, distancija padarė savo. Galvojome, kad mūsiškiai atvažiuos su visa grupe, bet likus 10 km grupė išsiskyrė, Sijandas dar bandė vytis, bet nei jis pasivijo, nei kas prisivijo jį. Visi mūsų dviratininkai atvažiavo po vieną. Jei Sijandas būtų atvažiavęs su grupe, gal rezultatas būtų buvęs kitoks. Apskritai visi vaikinai lūkesčius tikrai pateisino“, – rezultatus pozityviai komentavo vaikinų treneris Artūras Šiugždinis.

Plaukimas

Plaukimo varžybose du lietuviai pasirodė 100 m laisvuoju stiliumi atrankoje. Darijus Astrauskas savo atrankos plaukime buvo šeštas (53,74), Tomas Sungaila – septintas (55,02). Vaikinai į pusfinalį nepateko.

Dziudo

Dziudo varžybose pasirodė Ignas Lukauskis, kuris varžėsi kategorijoje iki 73 kilogramų. Pirmąją kovą lietuvis po minutės pralaimėjo rusui A.Panaitovui. Rusas kitame etape nugalėjo gruzinų kilmės graiką V.Balampanašvilį. Tuomet lietuvis turėjo progą tęsti kovą dėl bronzos, tačiau po 9 sekundžių kovos nusileido minėtam graikui ir baigė pasirodymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius