Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 26

Olimpinis Trabzonas: bronzą pelniusi Rūta Meilutytė žada dar du medalius

Trabzone (Turkija) vykstančiame XI Europos jaunimo (14-17 metų) vasaros olimpiniame festivalyje Lietuvai medalius skina tik plaukikai.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Pirmadienį sidabro medalį 200 m plaukimo nugara rungtyje pelnė Danas Rapšys, antradienį – bronzą iškovojo Rūta Meilutytė. Maža to, ji pagerino 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi Lietuvos rekordą.

14-etė plaukikė jau beveik metus treniruojasi Plymute, Anglijoje. Jos treneris – Johnas Ruddas. Prieš persikeliant į Angliją kaunietę treniravo Giedrius Martinionis.

R.Meilutytė neslepia savo ambicijų – Trabzone ji nori laimėti tris medalius. Kiekvienoje rungtyje, kurioje dalyvaus. Tiesa, tai, kad 100 m laisvuoju stiliumi distancijoje pavyko pagerinti Lietuvos rekordą, ir pačiai sportininkei buvo šiek tiek netikėta.

„Esu labai patenkinta savo šiandienos rezultatais. Nesitikėjau, kad taip greitai plauksiu, nes jau seniai buvo pavykę pagerinti savo geriausią rezultatą. Sunkios treniruotės ir pasiruošimas davė savo. Esu labai patenkinta rekordu. Trečia vieta nesu nusivylusi, nes padariau viską, ką galėjau“, – kalbėjo R.Meilutytė.

– Rūta, auksas buvo beveik tavo rankose, kas atsitiko paskutiniuose metruose?

– Taip, pirmus 70 metrų pirmavau. Po to tiesiog dingo visos jėgos. Dariau, ką galėjau, todėl džiaugiuosi ir trečiąja vieta.

– Treneris sakė, kad startas buvo per geras...

– (juokiasi) Mano reakcija visuomet gera buvo. Pirmus 50 metrų pernelyg jaudinausi, užplūdo adrenalinas, todėl plaukiau kiek per greitai. Dėl to pavargau ir varžovės pavijo. Galbūt tai buvo mano klaida, bet, žinote, jaudulys daro savo. Tai nėra mano pagrindinė distancija, todėl rezultatą vertinu labai gerai.

– Kiek medalių planavai prieš važiuodama į šį festivalį?

– Kiekviename plaukime po – medalį. Dar liko du plaukimai: 50 m laisvu stiliumi ir 100 m krūtine. Turėtų ten viskas būti gerai.

– Galėjai plaukti pasaulio suaugusiųjų čempionate, kuris šiuo metu vyksta Kinijoje, bet pasirinkai olimpinį festivalį, kodėl?

– Taip, buvau įvykdžiusi pasaulio čempionato 100 m plaukimo krūtine normatyvą, bet nusprendėme, kad geriau važiuoti į festivalį ir parsivežti medalių. Čempionatų dar bus, o galimybė dalyvauti olimpiniame festivalyje viena, nes čia dalyvauja plaukikai iki 15 metų.

– Kiek trūksta, kad užsitikrintum kelialapį į 2012 m. Londono olimpines žaidynes?

– Labai nedaug. Mano rezultatas labai artimas olimpiniam normatyvui. Tikiuosi, tai padaryti jau šiose varžybose. 

– Papasakok apie treniruočių sąlygas Anglijoje.

– Šiuo metu treniruojuosi 25 m baseine, bet kitąmet planuojame persikelti į 50 m baseiną, tad pasiruošimas Londono olimpinėms žaidynėms bus dar geresnis. Džiaugiuosi, kad ir Lietuvos federacija prisideda finansavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius