-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 07 28

Oro balionų pilotai į Lietuvą parvežė aukso ir sidabro taures

Birštoniečiai karšto oro baliono pilotai Rita Naujalienė ir Žydrūnas Kazlauskas dalyvavo Latvijos karšto oro balionų čempionate.
Karšto oro balionai
Karšto oro balionai / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Rokas Lietuva

5–asis Tarptautinis karšto oro balionų festivalis „Valmieros taurė 2010“ ir Latvijos karšto oro balionų čempionatas, įvykęs liepos 21–25 dienomis Valmieroje (Latvija), buvo itin sėkmingas oreiviams iš Lietuvos.

22 komandos iš Latvijos, Lenkijos, Slovakijos ir Lietuvos keturias dienas kovojo dėl Latvijos čempiono titulo. Varžyboms vadovavo ir teisėjavo patyrę šios sporto šakos žinovai iš Didžiosios Britanijos, Olandijos, Vokietijos, Vengrijos ir Latvijos. Šių metų varžybos buvo organizuojamos itin kruopščiai ir atsakingai, kadangi tai buvo generalinė repeticija prieš kitais metas čia įvyksiantį Pasaulio moterų karšto oro balionų čempionatą. Todėl varžybų metu buvo kovojama ne tik dėl Latvijos čempiono titulo (pagal čempionato taisykles Latvijos čempionu gali būti tik Latvijos pilotas) ir Valmieros taurės 2010, bet ir dėl geriausios moters pilotės titulo.

Organizatorių nuotr./II vietos nugalėtojas pilotas Žydrūnas Kazlauskas
II vietos nugalėtojas pilotas Žydrūnas Kazlauskas

Karštis, nepastovus oras, dažnai susidarančios vietinės lietaus audros vis tik leido oreiviams atlikti 13 pratimų, po kurių Lietuvos pilotai triumfavo.

1–ąją vietą ir pagrindinę „Valmieros taurę 2010“ į Lietuvą parsivežė Rokas Kostiuškevičius, jaunasis oreivis iš Marijampolės, šių metų Lietuvos jaunių čempionas.

2–ąją vietą ir sidabrinę taurę iškovojo birštonietis Žydrūnas Kazlauskas.

3–iąją vietą iškovojo Gints Gailis, Latvijos pilotas, kuris tapo 2010 metų Latvijos čempionu.

Moterų įskaitoje (bendroje įskaitoje likusi ketvirta) geriausia buvo latvė Kristine Vevere, tapusi taip pat ir Latvijos vicečempione.

Tačiau lietuvės moterys taip pat pasirodė puikiai – Giedrė Lukšaitė bendroje įskaitoje likusi penkta, moterų įskaitoje buvo antra, trečią vietą moterų įskaitoje iškovojo šių metų Lietuvos moterų čempionė Daiva Rakauskaitė iš Vilniaus.

Rita Naujalienė, pilotė iš Birštono, bendroje įskaitoje iškovojusi 13–ąją vietą, moterų įskaitoje buvo ketvirta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius