Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 02

Panevėžio dviračių trekas – kandidatas rengti Europos čempionatą

„Panevėžio dviračių trekas tinkamas Europos, pasaulio čempionatams ir olimpinėms varžyboms. Žinau visus pasaulio trekus, kuriuose būtų galimos tokios varžybos, jūsiškis įeina į penketuką“, – kalbėdamas su Panevėžio meru Vitalijumi Satkevičiumi susižavėjimo Panevėžio treku ir arena neslėpė Europos dviračių sąjungos (UEC) prezidentas Wojciechas Walkiewiczas, teigiama pranešime spaudai.
Simona Krupeckaitė, tapusi Europos dviračių treko čempionato moterų sprinto daugiakovės varžybų nugalėtoja, spalio 23–25 d. dalyvauja atvirame Lietuvos dviračių treko čempionate Panevėžyje.
Panevėžyje gali vykti Europos treko dviračių čempionatas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) prezidentas Romualdas Bakutis, pristatydamas svečią iš Lenkijos, sakė: „Tai didžiulės tarptautinių dviračių įvairiausių lygių varžybų patirties turintis žmogus, kuris yra ne tik puikus konsultantas, bet ir Lietuvos dviračių sporto draugas. Prezidentas atvažiavo susipažinti su Panevėžio galimybėmis rengti aukščiausio lygio čempionatus ir buvo labai maloniai nustebintas, kad jūsų miestas turi tokią puikią areną ir treką.“

„Džiaugiuosi, kad tokio aukšto rango dviračių sporto specialistas įvertino Panevėžio siekį tapti Lietuvos dviračių sporto sostine. Jums žinoma, pone prezidente, kokie puikūs mūsų dviračių sporto mokyklos laimėjimai. Ką tik turėjau garbę pasveikinti pasaulio čempionę Simoną Krupeckaitę, pagerinusią 17 metų gyvavusį pasaulio rekordą. Mums labai rūpėtų jums padedant surengti 2012 metų Europos elito treko čempionatą“, – siekius atskleidė meras V.Satkevičius.

W.Walkiewiczas  pripažino, kad tokie siekiai realūs. „Žinoma, dėl tokių čempionatų tarp šalių vyksta arši konkurencija, tačiau pamatęs didžiulį darbą, kurį nuveikėte statydami areną, matydamas, kad savivaldybės vadovams rūpi dviračių sportas, galiu pasakyti: duodu 80 procentų, kad Europos čempionatas Panevėžyje įvyks.

Draugiška susitikimo atmosfera leido Panevėžio mero pavaduotojai Rimantei Ratinskaitei pajuokauti ir „išsiderėti“ iš prezidento dar vieną procentą – iki 81.

Arenos dviračių treko krikštatėviu tituluojamas pasaulio ultratriatlono čempionas, tarybos narys ir mero visuomeninis patarėjas Vidmantas Urbonas W.Walkiewiczui papasakojo arenos ir treko statybų istoriją, sunkumus.

„Daugelis miestų apsiribojo arena, kuri tinka tik krepšiniui, koncertams. Mes manome, kad būsime išskirtiniai dėl dviračių treko. Jei įvyktų Europos treko čempionatas, tai būtų didelė reklama mūsų trekui, miestui, manau, tai būtų postūmis areną išnaudoti ne tik varžyboms, bet ir užsienio rinktinių stovykloms“, – pasakojo V.Urbonas.

Svečias užsiminė ir apie galimybę Baltijos šalyse surengti Europos jaunimo iki 23 metų plento čempionatą, kurio trasa eitų ir pro Panevėžį.

„Žinau, kad jūsų miestas rengiasi Europos krepšinio čempionatui. Tai bus lyg ir jūsų išbandymas bei repeticija prieš treko čempionatą. Jam pavykus, manau, būtų realu kalbėti ir apie pasaulio treko čempionatą Panevėžyje“, – mano W.Walkiewiczas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius