Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2011 11 12

Paplūdimio tinklinis pretenduoja tapti Metų sporto iniciatyva

Paplūdimio tinklinis pretenduoja tapti Metų sporto iniciatyva Sporto vadybos apdovanojimuose, kurie vyks šių metų lapkričio 23 d. Vilniuje. Šiai nominacijai teikiamos sporto šakos, per metus padariusios didžiulį kokybinį ir kiekybinį progresą savo veiklos vystyme.
Paplūdimio tinklinis
Paplūdimio tinklinis / .

Olimpinės sporto šakos – paplūdimio tinklinio – proveržis buvo viena ryškiausių praėjusios vasaros sezono naujienų. Lietuvos tinklininkės Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė Europos jaunių U18 paplūdimio tinklinio čempionate, kuris vyko Vilniuje, iškovojo aukso medalius. Italijos Lignano mieste vykusiose paplūdimio tinklinio varžybose „Europe masters games 2011“ nugalėtojais tapo lietuvių Mariaus Vasiliausko ir Dariaus Čerkos duetas.

Po reikšmingų sportininkų pergalių itin išaugo susidomėjimas paplūdimio tinkliniu. Lauko treniruotes ėmė lankyti daugelis mėgėjų, visą vasarą paplūdimiuose ir didžiųjų miestų specialiose aikštelėse vyko įvairūs turnyrai, kurie pritraukė ir didelį žiūrovų skaičių. Žiemos sezoną žaidimas persikėlė į uždarą „Credit24“ areną, kurioje intensyviai treniruojasi profesionalai ir mėgėjai. Išaugo ir vaikų susidomėjimas paplūdimio tinkliniu, kurie aktyviai renkasi į treniruotes.

Šį sezoną naujai atidaryti paplūdimio tinklinio aikštelių kompleksai „Credit24” arena Vilniuje ir Klaipėdoje, taip pat atnaujinti Kaune, Palangoje ir Nidoje. Ateinančių metų pavasarį yra numatyta įrengti dar dešimt paplūdimio tinklinio aikštelių kituose Lietuvos miestuose ir miesteliuose.

Ateinantį vasaros sezoną U18 čempionės planuoja startuoti pasaulio jaunių (iki 19 metų), Europos jaunimo (iki 20 metų) ir Senojo žemyno suaugusiųjų čempionatuose. Vienerias iš šių varžybų kitąmet planuojama surengti Lietuvoje: Lietuvos tinklinio federacija (LTF) pretenduoja surengti žemyno U20 pirmenybes arba vieną iš Europos moterų čempionato atrankos etapų.

Sporto vadybos apdovanojimai siekia motyvuoti talentus ir skatinti naujų idėjų sklaidą, įvertinti geriausius sporto vadybos pavyzdžius, supažindinti su jais visuomenę ir taip prisidėti prie sporto vystymo Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius