Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 04 28

Pasaulio akmenslydžio dvejetų čempionate – įtempti aštuntfinaliai

Balandžio 28-ąją prasideda Pasaulio akmenslydžio mišrių dvejetų čempionato aštuntfinaliai. Praėjęs ir šis pasaulio čempionatai yra įskaitiniai, norintiems patekti į 2018 metų žiemos olimpines žaidynes, kur debiutuos akmenslydžio disciplina, tad įnirtingų kovų galima laukti kiekviename mače, ne tik kovoje dėl aukso.
Akmenslydis
Akmenslydis / Lietuvos Kerlingo Asociacijos nuotr.

Ko laukti?

Pristatyti komandas, aptarti netrukus prasidėsiančias Pasaulio akmenslydžio mišrių dvejetų čempionato kovas ir pasidalinti įžvalgomis mielai sutiko Lietuvos rinktinės narys Tadas Vyskupaitis.

Kinija ir Rusija – tai komandos, kurios buvo susitikusios praėjusių metų finale. Taigi nerimtauti dėl olimpinių taškų joms tikrai nereikia, mat dalyvavimas olimpinėse žaidynėse jau garantuotas. Šis susitikimas –daugiau prestižo ir sportinių ambicijų klausimas, o kinai, beje, tikrai labai norės revanšo. Rusijos komandą galima būtų pavadinti kiek techniškesne, tačiau kinai pasižymi stabilumu. Vertėtų paminėti ir tai, kad rusų porai trūksta sportinio susikaupimo ir ramybės – jie jauni ir karšti, o ant ledo tai ne visuomet yra privalumas.

Kalbėdamas apie Škotijos ir Kanados akistatą T. Vyskupaitis apgailestavo, kad šioms ekipoms teko susidurti aštuntfinalyje: „Gaila, kad suėjo šios abi komandos. Škotams labai simpatizuoju, esame 3 kartus patys su jais žaidę. Abiems komandoms reikia užsitikrinti kelialapį į olimpiadą. Škotija turi surinkusi 9 taškus, o Kanada – 8. Šito gal turėtų ir užtekti, bet jau atsiranda šiokia tokia rizika. Švedija, Šveicarija, Vengrija bei Latvija išvis neturi taškų, tačiau kausis iki paskutiniųjų dėl maksimalaus jų kiekio. Tad vienai iš šios dvikovos dalyvių kyla rizikai būti nustumtai už ribos.“

Latvija ir Švedija, pasak pašnekovo, yra vienas kitam dėkingas varžovas. „Spėčiau, kad kaip labiau patyrusi komanda Švedija turėtų laimėti. Kita vertus, „braliukai“ taip pat yra „ant bangos“. Bet jie turės ilgesnę pertrauką tarp žaidimų, kas, iš patirties galiu pasakyti, yra trūkumas, o ne privalumas. Be to, kiek stebėjau jų varžybas, kai kuriose jiems labai smarkiai šypsojosi sėkmės. Bet, kaip sakoma, ir sekasi stipresniems. Vienu žodžiu, abi komandos turi gerų šansų nugriebti daugiau olimpinių taškų“, – kalbėjo Lietuvos akmenslydžio rinktinės narys.

Airijos ir Korėjos susitikime T. Vyskupaitis akivaizdžiu favoritu įvardijo Korėją. Tačiau atkreipė dėmesį, kad airių pora pernai eliminavo daugkartinius čempionus vengrus, taigi negali žinoti, kaip bus ir šiame etape. Tai – ko gero, mažiausiai prognozuojama komanda.

Šveicarija ir Ispanija, kaip pastebėjo pašnekovas, jau žaidė grupės etape. Vienareikšmiai favoritai, anot jo, šveicarai: „Ši pora unikali, ji turi kažką tokio nenugalimo. Mano akimis, žiurint pagal tai, ką komandos demonstruoja, būtent JAV ir Šveicarija galėtų žaisti finale, jeigu nesusitiks iki tol.“

Čempionato vidutiniokų – Norvegijos ir Italijos – dvikovoje viskas priklausys nuo esamos žaidėjų formos. Patirtis ir žaidybine branda tarsi suteikia privalumą norvegams. Bet reikėtų atkreipti dėmesį, kad poros merginai lemiamais momentais šiek tiek trūksta užtikrintumo.

Čekijos ir Vengrijos susitikime simpatiją T. Vyskupaitis atidavė čekams. Jie kol kas demonstruoja labai aukšto lygio akmenslydį ir stabilumą. Ko, anot žaidėjo, nepasakysi apie vengrus.

JAV ir Suomijos dvikovos favoritas, anot pašnekovo, – JAV. „Apskritai šiame čempionate būtent JAV ir Šveicarija man asmeniškai demonstruoja stipriausią ir stabiliausią akmenslydį. Suomiai, kita vertus, taip pat labai norės papildyti savo šešių olimpinių taškų kraitį. Jei patektų į kitą etapą, užsitikrintų ne mažiau kaip 5 papildomus taškus ir labai sustiprintų šansus patekti į olimpiadą. JAV jau turi 10 taškų. Bet, kaip ir sakiau, man ši komanda atrodo stipriausia čempionate“, – kalbėjo T. Vyskupaitis. Tačiau, anot jo, aštuntfinaliai jau čia pat. Belieka stebėti juos ir įsitikinti, ar favoritai sugebės pateisinti lūkesčius?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius