Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 06

Pasaulio Muaythai čempionate plevėsavo Lietuvos vėliava, Martynas Jasiūnas jau turi mažiausiai bronzą

Saulėtoje Malaizijoje gegužės 1-10 dienomis vyksta 2014 metų pasaulio muaythai čempionatas. Nuostabiu grožiu pasižyminčioje Langkawi saloje vykstančios varžybos sutraukė gausą dalyvių iš viso Pasaulio.
Deividas Danyla, Žydrūnas Jasiūnas, Martynas Jasiūnas ir Sergejus Maslobojevas
Deividas Danyla, Žydrūnas Jasiūnas, Martynas Jasiūnas ir Sergejus Maslobojevas / LMU nuotr.

Pasak Tarptautinės muaythai federacijos (IFMA) Generalinio Sekretoriaus Stephano Foxo, muythai sporto šaka jau įtraukta į Pasaulio kovinių sporto šakų žaidynes ir tai yra lemiamas ir svarbus žingsnis prieš šiai sporto šakai tampant olimpine. Smarkiai populiarėjanti ir įgaunanti pagreitį muaythai sporto šaka nepalieka abejingų ir sutraukia vis gausesnes gerbėjų gretas tiek visame pasaulyje, tiek ir Lietuvoje.

Po Lietuvos muaythai čempionato 2014, vykusio legendinėje Kauno Sporto Halėje, buvo suformuota Lietuvos nacionalinė muaythai rinktinė, kuri atstovaus ir garsins Lietuvos vardą pasaulio ir Europos ]Čempionatuose. Tarptautinei muaythai federacijai (IFMA) priklausanti Lietuvos muaythai sąjunga (LMU) į Malaiziją šalies delegaciją išsiuntė tokios sudėties – LMU prezidentas Nerijus Žukas, Lietuvos muaythai teisėjų kolegijos pirmininkas ir tarptautinės kategorijos teisėjas Saulius Šeškevičius, treneris Žydrūnas Jasiūnas ir rinktinės nariai – sportininkai Sergejus Maslobojevas, Deividas Danyla ir Martynas Jasiūnas.

VIDEO: Farhan AF4 singing We are Muaythai

Pasaulio muaythai čempionato atidarymo ceremonijos metu plevėsavo ir Lietuvos vėliava. Lietuvos delegatai džiaugėsi turėdami galimybę atstovauti savo šalai tolimojoje Malaizijoje.

Burtų traukimo rezultatai suaugusiųjų amžiaus grupėje nulėmė, jog pirmame etape D.Danyla surėmė pirštines su Habashu Antoine'u (Vengrija) ir lygioje kovoje lietuvis nusileido priešininkui taškais. Sportininkas visada, rungtyniaujantis svorio kategorijoje iki 63 kg., pirmą kartą savo karjeroje dalyvavo sau neįprastoje svorio kategorijoje iki 60 kg., kas, pasak sportininko ir lėmė jo priešininko persvarą.

VIDEO: Officiating the Muaythai World Championship 2014

 

S.Maslobojevui burtai lėmė susirungti su baltarusiu Hančaronaku Dzianiu. Ši kova pasibaigė gana prieštaringai. Antrame raunde, po teisėjo signalo sustabdyti kovą, priešininkas iš Baltarusijos alkūne prakirto S.Maslobojevo antakį, tad Lietuvos atstovui medikai neleido tęsti kovos ir pergalė atiteko H.Dzianiui.

Martynas Jasiūnas, atstovaujantis Lietuvai Jaunimo amžiaus grupėje (U-16) rungėsi su Malaizijos atstovu. M.Jasiūnas visus tris raundus ryškia persvara nugalėjo šeimininką ir pateko į kitą etapą. Šios kovos laimėjimas M.Jasiūnui jau užtikrino bronzos medalį.

Daugiau informacijos tiesiai iš Malaizijos galite rasti www.facebook.com/muaythai.lt 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius