-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 10 /21:15

Pasaulio taurės finale – Lauros Asadauskaitės sidabras ir Donatos Rimšaitės fiasko

Didžiojoje Britanijoje vykusiame šiuolaikinės penkiakovės pasaulio taurės finaliniame etape Laura Asadauskaitė iškovojo sidabro medalį.
Laura Asadauskaitė
Laura Asadauskaitė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Paskutinėje – mišrioje bėgimo ir šaudymo – rungtyje L.Asadauskaitė startavo iš 11 pozicijos, turėdama 35 sek. deficitą, tačiau aplenkė devynias varžoves ir užėmė antrą vietą.

Aplenkti nepavyko tik vokietės, olimpinės vicečempionės Lenos Schonenborn. 27-erių metų lietuvė surinko 5284 taškus ir tik 24 taškais nusileido nusileido nugalėtojai (5308 tšk.).

L. Asadauskaitė po fechtavimosi (952 tšk.) rungties buvo penkta, po plaukimo (1116 tšk. – 20 vieta) varžybų taip pat išsaugojo penktąją poziciją, tačiau jojimo rungtyje (1108 tšk.) liko 27-ta ir bendroje įskaitoje prieš kroso bei šaudymo rungtį nukrito į vienuoliktą vietą. Paskutinėje rungtyje L.Asadauskaitė parodė ketvirtą rezultatą, ir to pakako, kad pakiltų į antrą vietą galutinėje įskaitoje.

Trečia finaliniame 36-ių dalyvių etape liko prancūzė Elodie Clouvel (5252 tšk.).

Fiasko patyrė Rusijai atstovaujanti Donata Rimšaitė. Nors prieš paskutinę kroso ir šaudymo rungtį ji buvo penkta, netaiklūs šūviai nubloškė Lietuvoje gimusią sportininkę į 30-ą vietą – 4696 taškai. Kovoti dėl medalio sportininkei greičiausiai sutrukdė ir trauma: po finišo D.Rimšaitė šlubčiojo.

„Esu labai laiminga, kad pavyko iškovoti medalį. Tai pati laimingiausia diena šiais metais, – iškart po apdovanojimo ceremonijos kalbėjo L.Asadauskaitė. – Londonas paliko labai gerą įspūdį ir, tikiuosi, kad po metų čia vyksiančiose olimpinėse žaidynėse startuosiu dar sėkmingiau“.

Varžybos vyko atnaujintoje „Greenwich Park“ sporto bazėje, kur vyks ir 2012 m. Londono olimpinių žaidynių šiuolaikinės penkiakovės varžybos.

Vakar vykusiame vyrų finale Lietuvos sportininkams nepasisekė. Justinas Kinderis galutinėje rikiuotėje užėmė tik keturioliktą vietą, o Pekino olimpiados vicečempionas 38-erių metų Edvinas Krungocas liko 36-as. Finalinio etapo nugalėtoju tapo vengras Robertas Kasza.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius