-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 07 24

Rusija bus Rio žaidynėse: pasaulis nusivylė – neteisybė laimėjo

Sporto pasaulis tiesiog ūžia dėl priimto Tarptautinio olimpinio komiteto sprendimo leisti Rusijos sportininkams dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje.
Vitalijus Mutko
Vitalijus Mutko / „Scanpix“ nuotr.

Žmonės visame pasaulyje pasipiktino priimtu sprendimu – leisti Rusijai dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Socialiniame tinkle „Twitter“ verda diskusijos apie sprendimo teisingumą. Kai kurie internautai nesibodi šį sprendimą įvardinti blogiausiu per visą istoriją. Rusijos dažniausiai gyventojai gina ir pateisina tokį TOK sprendimą.

Taip pat stebimasi sprendimu neleisti Julijai Stepanovai dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Būtent ši sportininkė, vartojusi dopingą, atskleidė, kad Rusijos valdžia buvo sukūrusi ištisą slaptą dopingo programą.

JAV antidopingo agentūra pasmerkė sprendimą neleisti J.Stepanovai dalyvauti olimpiadoje.

Amerikietė ilgų distancijų bėgikė Kara Goucher nusistebėjo, kad dopingą kažkada vartoję Rusijos sportininkai negalės dalyvauti olimpiadoje, tačiau JAV atletai galės vykti į Rio. Bėgikė mano, kad visiems sąlygos turėtų būti lygios.

Jungtinės Karalystės sporto ministrė Tracey Crouch pabrėžė, jog ši situacija rodo, kad reikia griežtesnės priežiūros. Anot jos, reikia anksčiau užkirsti kelią neleistinų medžiagų vartojimui. Didžioji Britanija pasmerkė TOK sprendimą.

Rusijos olimpinio komiteto atstovas Aleksandras Žukovas teigia, kad JAV ir Kanados spaudimas pašalinti Rusiją iš olimpiados buvo politinis.

„Tai buvo objektyvus (sprendimas), ir priimtas atsižvelgiant į pasaulio sporto ir olimpinės šeimos vienybės interesus. Mes dėkingi TOK už tokį sprendimą“, – naujienų agentūrai „R-Sport“ sakė sporto ministras Vitalis Mutko.

Jis pridūrė esąs visiškai tikras, kad „dauguma“ Rusijos olimpinės rinktinės narių atitinka griežtus dalyvavimo varžybose kriterijus, turėdamas omenyje TOK sprendimą dėl to, kad kiekviena sporto federacija turės atskirai spręsti dėl atletų tinkamumo varžytis.

TOK savo sprendimą paskelbė anksčiau sekmadienį po tris valandas trukusios valdybos narių telekonferencijos.

„Turime suderinti kolektyvinę atsakomybę ir individualų teisingumą, kuris yra taikytinas kiekvienam žmogui ir atletui“, – pareiškė TOK prezidentas Thomas Bachas (Tomas Bachas).

Rusijos sportininkai net nesistengia slėpti džiaugsmo ir teigia, kad jiems nesvarbu, ką mano kiti. Jie džiaugiasi gautu šansu, kurio jau neketina paleisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius