Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 25

Paskutinius medalius parvežę baidarininkai: „Būtų kietai sidabras“

Trečiadienį į Lietuvą parvyko dar grupelė olimpinių žaidynių dalyvių – irkluotojas Henrikas Žustautas, buriuotojas Juozas Bernotas, lengvaatletė Airinė Palšytė bei olimpinę bronzą iškovoję baidarininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas.
Iš Rio de Žaneiro sugrįžo Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas
Iš Rio de Žaneiro sugrįžo Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Gausi minia draugų, artimųjų ir palaikančiųjų vėlyvą trečiadienio vakarą atvyko į Vilniaus oro uostą pasitikti Rio de Žaneiro vasaros olimpinių žaidynių dalyvių.

Garsiausiais šūksniais ir dainomis buvo sutikti baidarininkai A.Lankas ir E.Ramanauskas olimpiadoje iškovoję trečią vietą ir pasipuošę bronziniais medaliais.

Paklausti, ar tikėjosi tokio sutikimo, sportininkai teigė, kad sutikimo tikėjosi, bet minia, pasitikusi juos oro uoste, pranoko visus lūkesčius.

„Kažkokio sutikimo tikėjomės, bet čia... Tai antras toks sutikimas po medalio. Didelis ačiū. Aš dar nesijaučiu sugrįžęs į save. Draugai, artimieji ir visi palaikantys žmonės padarė tokį siurprizą, kad tiesiog trūksta žodžių“, – teigė A.Lankas

Į klausimą ar jau patikėjo, kad jiems pavyko laimėti olimpinius medalius, A.Lankas juokdamasis atsakė, kad greičiausiai jau buvo ir primiršę savo pergalę, tačiau dabar dar kokią savaitę tikrai to nepamirš ir skraidys kaip ant sparnų.

Tarp sidabro ir bronzos

E.Ramanauskas atviravo, kad olimpinio finalinio plaukimo tikrai nepamirš, nes tai buvo kažkas neįprasto, kažkas unikalaus.

A.Lankas pridūrė, kad kartais peržiūri vaizdo įrašą, stebi, kas ir kaip pavyko. Baidarininkas atskleidė, jos finišavę atsidūrė nežinomybėje, nes visi finišavo labai arti. Vienintelis aiškus dalykas buvo, kad nugalėjo ispanai. O paskui švieslentėje pasirodė, kad lietuviai yra treti. Pasak A.Lanko, tos sekundės tarp rezultatų paskelbimo tikriausiai buvo pačios ilgiausios jo gyvenime.

Sportininkai juokėsi, kad olimpinio sidabro laimėtojus nulėmė vienas centimetras.

„Šiaip buvom pagalvoję, kad būtų kietai sidabras. Prieš gerą mėnesį mes net negalėjom pasvajot apie bronzą. Tiesiog mums buvo sunkus laikotarpis. Visas sezonas mums buvo tarsi nežinia“, – teigė A.Lankas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Iš Rio de Žaneiro sugrįžo Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Iš Rio de Žaneiro sugrįžo Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas

15 metų iki olimpinių žaidynių

Į vieną baidarę jie įsėdo dar būdami 12 metų. Nuo tada įvairiose varžybose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje pavykdavo užlipti ant nugalėtojų pakylos.

E.Ramanauskas teigė, kad vaikui išmokti gerai plaukti reikia dviejų savaičių, išmokti lenktyniauti kelių mėnesių, o pasiruošti olimpinėms žaidynėms – penkiolikos metų.

Baidarininkai iki olimpinių žaidynių nuėjo sunkų ir vingiuotą kelią. Jie buvo baigę karjerą ir emigravę, tačiau nusprendė sugrįžti ir kovoti dėl vietos Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Sportininkai atskleidė, kad dabar yra gavę pakvietimą dalyvauti varžybose, tačiau pasiūlymą svarsto ir yra labiau nusiteikę pailsėti.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Iš Rio de Žaneiro sugrįžo Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Iš Rio de Žaneiro sugrįžo Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius