Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 06 30

Paulius Šiškevičius sensacingai triumfavo Lietuvos dviračių plento čempionato grupinėse lenktynėse

Lietuvos dviračių plento čempionato grupinių lenktynių nugalėtoju sensacingai tapo 20-metis Paulius Šiškevičius. Jis sekmadienį 162,5 km distanciją įveikė per 3 valandas 46 minutes ir 45 sekundes.
Paulius Šiškevičius
Paulius Šiškevičius / Vytauto Mikaičio nuotr.

 

Nuvažiavus apie 10 km, į priekį išsiveržė keturių dviratininkų grupė, kurią sudarė Žydrūnas Savickas, Darijus Džervus, Vytautas Kaupas ir Ričardas Turskis. Didžiausias skirtumas nuo pagrindinės grupės, kurią pavyko ketveriukei sukaupti buvo kiek didesnis nei 5 min.

Besivejančių grupėje lyderio vaidmens ėmėsi Ramūnas Navardauskas, kuris pradžioje su Evaldas Šiškevičiumi, o paskui su Aidu Kruopiu pradėjo tirpdyti atsilikimą. Įveikus 80 km atotrūkis buvo 3 min. ir 40 sek.

Likus važiuoti 70 km, nuo lyderių grupės atsiliko R. Turskis, kuris netrukus atsiliko ir nuo pagrindinės grupės. Tuo metu skirtumas tarp lyderių ir pagrindinės grupės siekė 2 min. ir 40 sek. Dar po 15 km skirtumas sumenko iki 70 sekundžių.

Kuomet dviratininkai įveikė per 100 km, pagrindinė grupė pasivijo lyderius ir lenktynių tempas krito. Tuo pasinaudojo Paulius Šiškevičius ir Raimondas Rumšas jaunesnysis, kurie vėl kiek atitrūko nuo pagrindinės grupės. Likus 37 km, nuo grupės atitrūko P. Šiškevičius ir Ž. Savickas, o jų persvara siekė 27 sek.

Likus 25 km, iki finišo 10 sekundžių persvarą įgijo Ž. Savickas, D. Džervus, P. Šiškevičius ir Ignatas Konovalovas. Alytiškis Ž.Savickas iš lyderių grupės iškrito likus 15 km iki finišo ir lenktynes tęsė vienas. Lyderių trejetas pagrindinę grupę tuo metu lenkė 46 sekundėmis.

"Lenktynių pradžioje laimėti nesitikėjau. Varžybų metu buvo sunkių akimirkų, tačiau vėliau susitvarkiau taip, kad užtektų jėgų ir laimėčiau, - po finišo kalbėjo P. Šiškevičius. - Mano varžovai buvo labai patyrę. Aš prieš mėnesį turėjau svarbias lenktynes Prancūzijoje, kurioje padariau klaidų, o dabar iš jų pasimokiau."

Finišo tiesiojoje greičiausias buvo P. Šiškevičius. Sidabru pasipuošė D. Džervus, o I. Konovalovas tenkinosi bronzos medaliu.

„Lenktynių pradžioje laimėti nesitikėjau. Varžybų metu buvo sunkių akimirkų, tačiau vėliau susitvarkiau taip, kad užtektų jėgų ir laimėčiau, – po finišo kalbėjo P. Šiškevičius. – Mano varžovai buvo labai patyrę. Aš prieš mėnesį turėjau svarbias lenktynes Prancūzijoje, kurioje padariau klaidų, o dabar iš jų pasimokiau.“

Vienas geriausių šalies dviratininkų Ramūnas Navardauskas užėmė 4-ąją vietą. Marius Bernatonis finišavo 6-as, Gediminas Bagdonas – 9-as, Raimundas Rumšas – 13-as, Aidis Kruopis – 14-as, Žydrūnas Savickas – 15-as.

Jaunių 125 km distanciją pirmasis įveikė Martynas Stasikėlis iš Vilniaus, kuriam užteko 2 valandų 55 minučių ir 36 sekundžių. Sidabru pasipuošė Gintaras Svetikas (2:55:36), o bronzą laimėjo Gerardas Seniūnas (2:55:37).

Veteranų (per 30 metų) amžiaus grupėje geriausias buvo Tadas Malinauskas, kuris 87,5 km distanciją įveikė per 2 valandas ir 9 minutės. Tarp 40-mečių greičiausias buvo Raimundas Rumšas (2:09:15).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius