Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 29

Penkiakovininkai Edvinas Krungolcas ir Justinas Kinderis nekovos dėl Europos čempionato medalių ir pirmųjų kelialapių į olimpines žaidynes

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės lyderiai Edvinas Krungolcas ir Justinas Kinderis nepateko į Europos čempionato finalą ir neturės galimybės jau Londone iškovoti olimpinių kelialapių į 2012-ųjų vasaros olimpines žaidynes. Vienintelis į varžybų finalą prasibrovė Tomas Makarovas.
Justinas Kinderis
Justinas Kinderis / BFL/G.Lukoševičiaus nuotr.

Šiuolaikinės penkiakovės Europos čempionate Londone 25-erių T.Makarovas A grupėje tarp 31 dalyvio užėmė 16-tą vietą. Į finalą iš A ir B grupių pateko po 18 atletų. Lietuvis susumavus trijų rungčių rezultatus surinko 4460 taškų, nes pusfinalyje jojimo rungties nebuvo.

Per žingsnį nuo finalo buvo Justinas Kinderis, kuris A pusfinalyje liko 19-tas. Po fechtavimosi rungties J.Kinderis buvo 10-as, plaukime – 8-as, o bėgime ir šaudyme – tik 22-as. Iš viso lietuvis surinko 4372 taškus.

Dar labiau nepasisekė Edvinui Krungolcui. 38-erių penkiakovininkas B pusfinalyje liko paskutinis, 31-as (3820 tšk.).

Penktadienį moterų varžybų pusfinaliuose kovos trys Lietuvos atstovės: Laura Asadauskaitė, Gintarė Venčkauskaitė ir Lina Batulevičiūtė.

Londone kovojama dėl olimpinių kelialapių į Londono olimpines žaidynes. Juos pelnys 1–8 vietas užėmę sportininkai. Per olimpines žaidynes šaliai gali atstovauti tiktai du penkiakovininkai.

„Jeigu Londone mūsų sportininkams nepasisektų, dar lauks pasaulio čempionatas, įvyksiantis rugsėjo 8–14 d. Maskvoje. Tenai trys čempionato medalininkai irgi iškovos kelialapius į olimpines žaidynes. Jeigu ir čia nepasiseks, lauksime kitų metų. Esu tvirtai įsitikinęs, kad 2–3 mūsų sportininkai turėtų patekti į olimpines žaidynes“, – prieš čempionatą sakė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius