Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 24

Penkiakovininkėms – kariškių pasaulio čempionato sidabras komandų įskaitoje

Vokietijoje baigėsi 2016 metų kariškių pasaulio čempionato šiuolaikinės penkiakovės moterų varžybos, kuriose Lietuvos sportininkės komandinėje įskaitoje užėmė antrąją vietą.
Gintarė Venčkauskaitė
Gintarė Venčkauskaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Varžybų dalyvių sąrašas buvo įspūdingas. Dėl moterų turnyro čempionės titulo varžėsi Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse 2-ą vietą užėmusi prancūzė Elodie Clouvel, trečia likusi lenkė Oktawia Nowacka, penktąją poziciją užėmusi vokietė Annika Schleu, Brazilijos delegacijos vėliavnešė žaidynių atidarymo ceremonijoje Yane Marques ir keleta kitų olimpiečių.

Lietuvai žaidynėse atstovavo Gintarė Venčkauskaitė-Juškienė, Lina Batulevičiūtė, Vilma Juchnevičiūtė ir Ieva Želvytė, kurioms vadovavo treneris Pavelas Makarovas.

Asmeninėje įskaitoje iš mūsų ketvertuko geriausiai sekėsi G.Venčkauskaitei-Juškienei, užėmusiai 8-ą vietą. Kaunietė buvo 14-a plaukimo rungtyje (275 taškai), 18-a – fechtavimosi (196), 17-a – jojimo (258), bet pirma – bėgimo ir šaudymo (521) dvikovėje. Iš viso G.Venčkauskaitė-Juškienė surinko 1250 taškų.

L.Batulevičiūtė pelnė 1175 taškus ir liko 16-ta, V.Juchnevičiūtė su 1174 taškais užėmė 17-ą vietą, o I.Želvytė dėl nebaigtos jojimo rungties trasos iš viso surinko tik 762 taškus ir užėmė 31-ąją poziciją tarp 34 sportininkių.

Pasaulio čempione tapo rusė Jekaterija Churaškina, surinkusi 1301 tašką. Už jos nugaros liko tautietė Svetalana Lebedeva ir brazilė Y.Marques, pelniusios po 1289 taškus.

Įdomu, kad šių metų olimpinė ir pasaulio vicečempionė E.Clouvel liko tik 10-a (1231), nors plaukimo ir fechtavimosi rungtyse tvirtai užėmė pirmąsias vietas. Rio de Žaneire bronza pasipuošusi O.Nowacka fechtavimosi rungtyje patyrė traumą ir pasitraukė iš varžybų.

Komandų įskaitoje pirmąją vietą tvirtai užėmė Rusijos sportininkės – J.Churaškina, S.Lebedeva ir Anna Savčenka kartu surinko 3760 taškų. Tuo metu G.Venčkauskaitės-Juškienės, L.Batulevičiūtės ir V.Juchnevičiūtės pelnyti 3599 taškai mūsų ekipai leido užimti antrąją vietą.

Trečios liko brazilės (3445), o ketvirtos – Annikos Schleu vedamos vokietės (3346).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius