-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 09

Penkių etapų dviračių fiesta sezoną atidarys Druskininkuose

Sveika gyvensena, aktyvus laiko praleidimas, ekologinė transporto priemonė bei draugystė su mus supančia aplinka – šie dalykai prieš dvylika metų dviračių sporto entuziastus, apsilankiusius Tartu dviračių maratone, privertė susimąstyti, kad pats laikas tokią sporto šventę surengti ir Lietuvoje.
Varžybų dalyviai
Varžybų dalyviai / Donato Lazausko nuotr.

Kaip tarė – taip ir padarė. Į Ignalizoje surengtą pirmąjį etapą susirinko 50 dalyvių. Po metų šis skaičius tapo trigubai didesnis, o pernai perkoptas ir 1000.

Šiemet, gegužės 18 dieną startuosiančiame 2014 metų penkių etapų maratone Druskininkuose tikimasi dar vieno rekordo.

„Atsižvegdami į dalyvių pageidavimus, jog kai kuriems per sunku įveikti buvusias distancijas, nusprendėme sutrumpinti rato ilgį. Tad nuo šiol sporto elito grupei reikės įveikti nebe du, o tris ratus, o bendras maratono trasos ilgis sudarys 60-75 kilometrai. Mėgėjų distanciją sudarys 2 ratai, bendras trasos ilgis 40-50 kilometrų.

Visiška naujovė mūsų maratonuose – Laisvalaikio grupė, kuriai tereiks įveikti 20-25 kilometrų distanciją. Iš gaunamų klausimų, neabejojame, jog ši grupė pritrauks tuos, kurie nepasitiki savo jėgomis, jog gali įveikti ilgesnę distanciją“, – naujoves vardino renginio organizatorius ir dalyvis Arūnas Daugirdas.

– Per dvylika metų MTB maratono taurės dalyvių skaičius vis didėjo. Kas yra daroma, kad augimo kreivė nesustotų?

– Be abejo, mums malonus faktas, kad dalyvių vis daugėja. Bet , kad ši tendencija nesustotų, mes, kaip organizatoriai, esame priversti įnešti į mūsų organizuojamus maratonus vis įdomesnes ir praktiškas naujoves, papildomas paslaugas, rūpintis renginių kokybe.

– Kokios naujovės laukia šiemet?

– Jau užsiminiau apie trumpesnę distanciją. Šis pasikeitimas yra žvelgiant ne tik į dalyvius, tačiau ir žiūrovus. Kaip sakant, bus daugiau veiksmo, tad žiūrovams nebus kada nuobodžiauti.

Dalyviams naujovė tokia, kad numatyta skatinti piniginiais prizais greičiausiai įveikusius visą maratono trasą kiekviename etape. Taisyklėse dėl komandinio lenktyniavimo yra keletas patikslinimų, kurie padės išvengti ginčų dėl garbingos kovos komandinėje įskaitoje.

Pasiteisino kultūrinės programos pritraukimas į etapus, todėl ir šiemet, pagal galimybes, stengsimės pasiūlyti įvairaus žanro atlikėjų pasirodymų, atrakcijas vaikams. Be to, šiemet įdiegėme naują rezultatų skaičiavimo sistemą, kuri bus dar jautresnė, dar tikslesnė.

– Kiek tiesos yra kalbose, kad tokiuose maratonuose galima dalyvauti tik su labai gerais ir brangiais dviračiais? 

– Norint įveikti mūsų organizuojamų maratonų trasą, dviratis tiesiog turi būti tvarkingas, visiškai nepriklausomai nei nuo jo lygio, nei nuo kainos. Paprasčiausiai yra tokia tendencija, kad dalyviai, kurie susidomi dviračių sportu, daugiau dėmesio skiria ir savo dviratei priemonei – renkasi aukštesnės (geresnės) komplektacijos dviratį. Reikalavimas technikai atsiranda nuo dalyvio tobulėjimo, tačiau tuos reikalavimas sau išsikelia dalyviai, o ne organizatoriai.

– Kiekvienas dalyvis, įveikęs trasą, yra vaišinamas koše. Iš kur ši tradicija?

– Tai ne tik tradicija, bet ir mūsų įsipareigojimų dalyviams privalomoji dalis – mes puikiai suprantame, kad kiekvienas dalyvis trasoje palieka daug kalorijų. Todėl, bent dalinai joms atstatyti, mes siūlome pasistiprinti po finišo. Turbūt dažnas, mindamas pedalus trasoje, apie ją pagalvoja. Ir ši mintis išsipildo po finišo, juk tai gražu (šypsosi).

– Kaimyninės šalys į tokius maratonus pritraukia gerokai daugiau dalyvių. Kodėl taip yra, kad Lietuva turi mokytis iš Latvijos, o ne atvirkščiai?

– Nenorėčiau sutikti, kad mes vis dar mokomės. Taip, ilgą laiką tiesiogine ta žodžio prasme mokėmės – ir kaip trasas parinkti, ir kaip organizacinius darbus organizuoti, tačiau dabar mūsų renginių kokybė niekuo nenusileidžia latviškiems. vienas dalykas, kuris mums vis dar nepasiekiamas – tai dalyvių skaičius. Bet čia mes įžvelgiam lietuvio sunkų būdą išjudinti, priversti judėti, be to ir tradicijos pagal sporto šakas yra skirtingos – pas mus daugiau dėmesio krepšiniui, kitom sporto šakom, o pas latvius dviratis jau seniai labai populiarus.

Šiemet, kaip ir tapo įprasta, MTB taurės maratonai bus surengti penkiuose Lietuvos miestuose:

Gegužės 18 dieną – Druskininkuose,

Birželio 15 dieną – Vilniuje,

Liepos 13 dieną – Molėtuose,

Rugpjūčo 17 dieną – Ignalinoje,

Rugsėjo 28 dieną – Anykščiuose.

Visuose etapuose dalyvavę dviratininkai yra apdovanojami įspūdingais lojalumo medaliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius