-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 05

Penktadienio vakare Klaipėdoje – „Big Fight“ kovų turnyras

Penktadienį vakare 19 val. „Švyturio“ arenoje vyks tarptautinis kovų turnyras „Big fight II“, kuriame kausis 11 šalių atletai. Į ringą kops geriausi Armėnijos, Rusijos, Lenkijos, Baltarusijos, Ukrainos, Čekijos, Norvegijos, Latvijos, Estijos, Bosnijos ir Hercegovinos kovotojai. Ketvirtadienį „Park Inn Klaipėda“ viešbutyje specialioje vyko sportininkų svėrimo ceremonija ir sportininkų pristatymas.
Kirilas Pšonko (kairėje)
Kirilas Pšonko

Iš žinomų lietuvių į ringą kops specialiai dėl šio turnyro į Lietuvą iš JAV grįžęs keliskart pasaulio bušido čempionas ir nuolatinis kovų be taisyklių dalyvis Egidijus Valavičius, taip pat nokautų meistrai kaunietis Remigijus Morkevičius, klaipėdietis Kirilas Pšonko, pasaulio „Muaythai“ čempionas Deivydas Danila, Karolis Liukaitis, Martynas Knyzelis ir Sigitas Gaižauskas.

Šiems lietuviams yra parinkti galingi užsienio šalių atletai.

Daug intrigų turėtų kelti ir armėno daugkartinio Europos MMA čempiono, Armėnijos sambo imtynių ir džiudžitsu čempiono, Europos sambo vicečempiono armėno Vahano Bojukyano ir ruso Nijazo Ramazanovo dvikova. Tai bus principinė revanšinė kova.

Priminsime, kad prieš metus Klaipėdoje vykusiame „Big fight“ turnyre rusas armėnui prakirto antakį ir medikai uždraudė tęsti kovą.

„Mums svarbu, kad kiekviena kova būtų intriguojanti ir įdomi. Parenkame lygiaverčius varžovus. Turnyre bus daug pajėgių priešininkų. Mes telkiame dėmesį ne į komerciją, o į kovinio sporto populiarinimą, norime suorganizuoti įspūdingą renginį, apie kurį gražiais žodžiais atsilieptų aukščiausio lygio kovinio sporto žvaigždės. Klaipėdoje būtina prikelti kovinio sporto kultūrą. Uostamiestyje yra išaugę daug puikių kovotojų, garsinančių Lietuvą pasaulio ir Europos čempionatuose, tad klaipėdiečiai nusipelnė tokio turnyro“, – aiškino vienas iš renginio sumanytojų klaipėdietis Vitalijus Nečepurenka.

„Švyturio“ arenoje, kurioje telpa daugiau nei 5 tūkstančiai žiūrovų, planuojama surengti 12 dvikovų pagal K-1, MMA, „Muaythai“ ir bokso taisykles.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Remigijus Morkevičius
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Remigijus Morkevičius

Apie būsimas dvikovas kovotojų ir trenerių mintys

Remigijus Morkevičius: „Žinau, kad mano varžovas baltarusis Sergejus Bohanovas Baltarusijoje – pirmas, Europoje – antras. Baltarusijos atletai visuomet būna stiprūs. Negalima nuvertinti konkurento. Turnyrui ruošiausi atsakingai, treniravausi du kartus per dieną. Pasiekiau neblogą sportinę formą“.

Marius Misiūnas (Remigijaus Morkevičiaus treneris): „Nugalėtoją gali lemti vienintelis smūgis. Lengvasvoriai atletai pasižymi greičiu, gera technika. Žiūrovai išvys kvapą gniaužiančių momentų, krušą smūgių, dinamišką dvikovą“.

Egidijus Valavičius: „Pergalės nokautu – pačios saldžiausios, tačiau tai padaryti ne visada pavyksta. Svarbiausia – nusiteikimas ir noras, o man šiuo metu tikrai to netrūksta. Šiai dvikovai ruošiausi Amerikoje. Kalbant apie MMA sportą, Amerikoje yra idealios sąlygos sportuoti, čia treniruojasi aukščiausio lygio pasaulio žvaigždės. Aš pats ne kartą turnyrams ruošiausi Kalifornijoje. Ten yra suorganizuojamos stovyklos, dirba būrys asistentų, treniruočių partnerių. Be to, ten ir klimato sąlygos puikios – nuolat šilta. Tiesiog nereikia dėl nieko sukti galvos, sportuoji ir tiek. Šįkart aš turnyrui ruošiausi Čikagoje. Aš esu išmaišęs beveik visą Ameriką, dalyvavau įvairiuose turnyruose. Čia lygis – itin aukštas. Kas sportuoja Lietuvoje ir nėra to bandęs, sunkiai įsivaizduoja“.

Kirilas Pšonko: „Kovoti savo mieste – dvigubas džiaugsmas, tačiau sykiu tai ir didesnė atsakomybė. Norisi savo miesto publikai įrodyti, kad Klaipėda yra gerų kovotojų miestas. Šiai kovai ruošiuosi itin atsakingai ir tikiu, kad viskas bus gerai. Sportas – nenuspėjamas, tačiau pažadu, kad darysiu viską, jog kova būtų graži ir efektinga. Nesinori nuvilti savo gimtojo miesto publikos. Visada smagu kovas laimėti nokautais“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius