Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 24

„Powerfight“ turnyre – nuo pradedančiųjų talentų iki profesionalų

​Jau šį šeštadienį Kauno Žalgirio arenos amfiteatre įvyks dvikovinių sporto šakų turnyrų ciklo kovos. Antrajam „Powerfight“ renginiui pateikiamas kovų sąrašas – iš tiesų stebinantis. Žiūrovų pageidavimu, organizatoriai užsimojo surengti net 14 dvikovų.
„Powerfitght“
„Powerfight“

„Powerfight“ pradžia – daug žadanti. Galima drąsiai teigti, kad šis renginys laužo visus standartus: pirmą kartą Lietuvos istorijoje, renginio metu žiūrovai gali išvysti tokią gausybę dvikovų, kuriose susigrumia tiek pradedantys kilti talentai, tiek pasaulinėse arenose gerai žinomi veidai“, – turnyro ypatumais dalinosi Lietuvos muaythai sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

Šeštadienio vakarą į ringą pirmiausia įžengs sparčiai kovos menų besimokantys ir daug perspektyvų turintys jaunieji muaythai atstovai iš visos Lietuvos.

Pagal muaythai taisykles susirungs:

Tomas Strobeika – Ignas Sajatauskas. 16 metų, svorio kategorija – 60 kg.
Karolis Buja – Marius Mineika. 17 metų, svorio kategorija – 71 kg.
Rokas Varanka – Mantas Karickas. 17 metų, svorio kategorija – 70 kg.
Saulius Urbonas – Mykolas Juodeika. 17 metų, svorio kategorija – 67 kg.
Henrikas Milmontas – Mindaugas Narauskas. 17 metų, svorio kategorija – 70 kg.
Laurynas Damidavičius – Vykintas Pašilis. 17 metų, svorio kategorija–86 kg.

Taip pat išvysime vienus ištvermingiausių, jau ne vieną pergalę savo sąraše turinčius Lietuvos suaugusiųjų lygos kovotojus.

Pagal MMA taisykles kausis:

Lukas Plečkaitis – Arnoldas Ragažinskas. Svorio kategorija – 72 kg.
Gediminas Šurmaitis – Arnoldas Čerauskas. Svorio kategorija – 73 kg.
Rokas Verslovas – Ovidijus Jurginas. Svorio kategorija – 81 kg.).

Arenoje Lietuvos sportininkų keliai susikirs ir su kovotojais iš kaimyninių valstybių, tokių kaip Rusija bei Latvija. Prieš Rusą Viktorą Fišerį į dvikovą stos Lietuvos Panevėžio sporto klubo ,,Kovos akademija” atstovas Dainius Džiugas. Kova vyks pagal K-1 taisykles. Pagal tas pačias taisykles susirungs ir Trakų sporto klubo ,,Mustangas” atstovas Andrius Kasovskis ir latvis Kasparas Strodas.

Vakaro superdvikovose šį kartą ne tik vyrai demonstruos savo jėgą. Į ringą stos ir nei kiek ištverme ir drąsa vyrams nenusileidžiančios dailiosios lyties atstovės. Vienoje labiausiai laukiamų kovų lietuvė Vaida Masiokaitė nepabūgo išsūkio mesti net gi pačiai pasaulio muaythai čempionei iš Baltarusijos, Alionai Muratovai.

Turėdami labai platų kovotojų pasirinkimą ir norą dalyvauti, šiuo metu sprendžiame dilemą, ką derėtų išleisti į ringą jau šiame renginyje, o kurių kovas atidėti kitam kartui.

Dar vienoje skelbiamoje tarptautinėje dvikovoje į ringą įžengs Lietuvos atstovas Jonas Valančius ir sportininkas iš Baltarusijos Timuras Mamedovas. Sporto žinovų teigimu, priešinikai tikrai lygiaverčiai, tačiau nereikia pamiršti jog Baltarusija pagal pajegumą patenka į pasaulio dvikovinio sporto penketuką.

Paskutinėje vakaro superdvikovoje pirštines surems Lietuvos garbę ginsiantis Europos muaythai čempionas Sigitas Gaižauskas ir dar vienas baltarusis – Baltarusijos čempionas bei „Wako“ Europos kikbokso čempionato prizininkas Pavelas Šelestas.

,,Visi kovotojai, nepriklausomai nuo to, ar yra pradedantieji, ar profesionalai, mano nuomone, verti didelio palaikymo ir pagarbos. Toli gražu ne kiekvienas turi tiek ryžto ir valios, ištvermės ir atsidavimo, stoti prieš didžiausias savo baimes. Dvikoviniai menai – nuo seno visame pasaulyje kultyvuojamas sportas. Džiaugiuosi, kad Lietuva taip pat jau tam subrendo“, – savo džiaugsmais prieš renginį dalinosi Lietuvos kovos menų legenda ir K-1 federacijos prezidentas Romualdas Navickas.

Galima drąsiai teigti, kad šis renginys laužo visus standartus: pirmą kartą Lietuvos istorijoje, renginio metu žiūrovai gali išvysti tokią gausybę dvikovų, kuriose susigrumia tiek pradedantys kilti talentai, tiek pasaulinėse arenose gerai žinomi veidai

Renginio organizatoriai kol kas pateikia tik preliminarius dvikovų sąrašus, iki pabaigos visko neatskleisdami. Nežinoma, ar „Powerfight“ ringe pasirodys tokie atletai kaip Martynas Knyzelis ar Mantas Rimdeika.

,,Turėdami labai platų kovotojų pasirinkimą ir norą dalyvauti, šiuo metu sprendžiame dilemą, ką derėtų išleisti į ringą jau šiame renginyje, o kurių kovas atidėti kitam kartui. Vyksta diskusijos ar „Powerfight“ reikėtų daugiau orientuotis į jaunus perspektyvius ir daug žadančius sportininkus, ar į tarptautines užtikrintas profesionalų dvikovas“, – renginio užkulisiais dalinosi vyriausiasis muaythai treneris Marius Misiūnas.

„Powerfight“ turnyrų tikslas – išaiškinti kurie Lietuvos Muaythai atstovai verčiausi stoti į didžiosios arenos ringą ir susigrumti su garsiausiais pasaulio sportininkais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius