Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 09

Pradedama ruoštis 2013 m. Pasaulio lietuvių sporto žaidynėms

Devintosios Pasaulio lietuvių sporto žaidynės 2013 metais vyks Klaipėdoje. Jų organizavimo pradžios darbus susitikime aptarė Kūno kultūros ir sporto departamento KKSD) direktorius (Klemensas Rimšelis ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.
Akimirkos iš sporto žaidynių atidarymo šventės.
Akimirkos iš sporto žaidynių atidarymo šventės. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tai ne tik didelio masto sportinės varžybos, tai ir tautiškumo puoselėjimui, šalies vardo garsinimui svarbus kultūrinis renginys. Taigi jam būtina ruoštis planingai ir apgalvotai. Džiugina Klaipėdos miesto savivaldybės iniciatyva ir atsakingas požiūris. Sutarėme jau šį rudenį Vyriausybėje inicijuoti tarpinstitucinės darbo grupės ir organizacinio komiteto sudarymą, įvertinti sporto bazių Klaipėdoje būklę ir lėšų poreikį jų sutvarkymui“, – sakė K.Rimšelis.

Klaipėdos miesto savivaldybė surengti šias žaidynes pasisiūlė 2009 m. organizuoto Pasaulio lietuvių sporto forumo metu. Pernai šį savo apsisprendimą patvirtino.

Pasaulio lietuvių sporto žaidynės yra Vyriausybės patvirtintos „Globalios Lietuvos“ programos dalis. Jos įgyvendinimo tarpinstitucinio veiklos plano projekte šių žaidynių organizavimui numatyti 2 mln. litų. 2013 m. birželio 27-30 d. planuojamos žaidynės bus skirtos S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą 80-mečiui. Žaidynių metu tradiciškai planuojama surengti ir Pasaulio lietuvių sporto forumą.

Paskutinės, 2009 m. surengtos VIII Pasaulio lietuvių sporto žaidynės sulaukė virš 3 tūkst. dalyvių iš 16 šalių. 2005 m. vykusiose žaidynėse dalyvavo daugiau nei 5 tūkst. sportuojančių lietuvių iš 18 šalių. Pirmosios žaidynės buvo surengtos 1978 m. Kanadoje. Šių žaidynių tradicijos siekia 1938 m. kai Kaune buvo surengta pirmoji Lietuvos tautinė olimpiada.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius