-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 05 26

Premjeras žada, kad Europos čempionė Viktorija Čmilytė bus įvertinta tinkamai, bet kaip tai padarys – negali pasakyti

Premjeras Andrius Kubilius žada, kad Europos moterų šachmatų čempionato aukso medalį iškovojusi Viktorija Čmilytė bus įvertinta tinkamai.
Viktorija Čmilytė su treneriais Gediminu Rasteniu (kairėje) ir Viktoru Čmiliu
Viktorija Čmilytė su treneriais Gediminu Rasteniu (kairėje) ir Viktoru Čmiliu / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Premjeras tvirtino, jog žiniasklaidos paskelbta šachmatininkei teksiančios premijos suma – 2 tūkst. litų – apskaičiuota remiantis paveldėta apdovanojimų sistema.

„Tikrai nuoširdžiai džiaugiausi gerbiamos V.Čmilytės pergale, ir pasveikinau iškart po pergalės. Kita vertus, esame paveldėję tokią apdovanojimų ir premijų sistemą, kurioje numatyta, kad tokioje šakoje premijos yra būtent tokio dydžio, paprasčiausiai iš egzistuojančių dokumentų ir paskelbta tokia suma“, – ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime sakė premjeras.

„Kaip pagerbsime ir kaip įvertinsime jos nuopelnus, dar pamatysime, tikrai stengsimės, kad Vyriausybė tinkamai šį darbą padarytų“, – pridūrė Vyriausybės vadovas.

Pagal prieš dešimtmetį Lietuvos Vyriausybės priimto nutarimo „Dėl didelio meistriškumo sportininkų ir kitų rinktinės narių skatinimo“ nuostatas, šachmatininkei už pergalę būtų skirta 4 tūkst. litų, tačiau per sunkmetį premijas sumažinus perpus, V.Čmilytei teks 2 tūkst. litų.

V.Čmilytė Gruzijoje vykusiose Europos moterų šachmatų pirmenybėse gegužę iškovojo pirmąjį Europos čempionės medalį savo karjeroje. 2003, 2008 ir 2010 metais ji buvo tapusi Europos vicečempione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius