Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 23

Prieš išvyką į Ispaniją – „Energijos/Orakulo“ pralaimėjimas Latvijoje (video)

Trečiajame atvirojo Latvijos ledo ritulio čempionato ture nesėkmę patyrė stipriausia Lietuvos komanda Elektrėnų „Energija/Orakulas“. Svečiuose ji 1:6 (0:3, 1:0, 0:3) nusileido Daugpilio „Latgale“ komandai. Ketvirtadienį komanda išskrenda į Ispaniją, kur dalyvaus Kontinentinės taurės turnyre.
Prasidėjo Lietuvos ledo ritulio čempionatas
Pasak „Energijos/Orakulo“ trenerio Rimanto Sidaravičiaus, jaunieji Lietuvos ledo ritulininkai neblogai kovėsi su patyrusiais oponentais / „Energijos/Orakulo" klubo nuotr.

Šeimininkai greitai išsiveržė į priekį – sužaidus penkias minutes po Ivano Kokino ir Egidijaus Baubos įvarčių latviai pirmavo 2:0. Mūsiškiams pavyko išlyginti žaidimą ir rungtynės kurį laiką vyko lygiai. Kėlinio pabaigoje Eduardas Bullitis pasižymėjo dar sykį – 3:0.

Po pertraukos Elektrėnų ekipa ėmė žaisti agresyviau, kiečiau ir greičiau. Nors nepavykdavo išvengti klaidų ir Nerijus Dauksevičius keletą kartų gelbėjo savo komandą situacijose, kai varžovų puolėjai iššokdavo vieni prieš vartus, įvartis krito į varžovų vartus. Šarūnas Kuliešius pasinaudojo latvių gynėjo klaida ir sušvelnino skirtumą įpusėjus kėliniui 1:3.

Antroje kėlinio pusėje mūsiškiai galutinai perėmė iniciatyvą, latviai vienas po kito sėdosi ant nubaustųjų suolo – daugiau nei tris minutes „Energija/Orakulas“ žaidė penki prieš tris. Deja, pranašumo išnaudoti nepavyko – svečiai pelnytas įvartis nebuvo įskaitytas dėl, teisėjų manymų, pažeistų taisyklių, o vėliau patikimai žaidė latvių ekipos vartininkas.

Trečiajame kėlinuke „Latgale“ ledo ritulininkams gana greitai pavyko pelnyti įvartį – po E.Baubos perdavimo pasižymėjo Edgaras Apelis. Dar vienas tikslus lietuvio perdavimas galutinai sunaikino šių rungtynių intrigą, o tašką dvikovoje padėjo dar vienas E.Apelio smūgis – 6:1.

Pasak „Energijos/Orakulo“ trenerio Rimanto Sidaravičiaus, jaunieji Lietuvos ledo ritulininkai neblogai kovėsi su patyrusiais oponentais. „Jaunimas susikovė neblogai. Galbūt gavome vienu kitu įvarčiu per daug, bet turėjome progų ir įmušti. Rungtynės turėjo savo intrigą – antrame kėlinyje teisėjas neįskaitė tikro įvarčio, rezultatas būtų 2:3. Mūsų komanda sudaryta iš labai jaunų žaidėjų. Veteranai šiais metais neturi kaip treniruotis, nes Elektrėnuose ledo nėra, o važinėti iš Vilniaus į Kauną jiems per toli – jie žaidžia beveik be treniruočių.“

Kalbėdamas apie kelionę į Ispaniją, kur Lietuvos klubo lauks kovos Kontinentinės taurės turnyre, treneris prisipažino, jog pasirengimas nebuvo pats geriausias. „Čiuožiame tik po du kartus į savaitę, bet tokios yra sąlygos. Visi laukia mūsų pergalės, bet žaisime su Ispanijos čempionais, kurie turi keletą legionierių – bus labai sunku.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius