Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 27

Ramūnas Navardauskas debiutuos legendinėse „Tour de France“ dviračių lenktynėse

Ramūnas Navardauskas išsiskirs dviratininkų būryje per legendines lenktynes „Tour de France“. Nes jis vienintelis vilkės Lietuvos čempiono marškinėlius
Ramūnas Navardauskas.
Ramūnas Navardauskas. / „Garmin-Cervelo“ nuotr.

Utenoje per Lietuvos dviračių sporto čempionatą du medalius iškovojo JAV komandai „Garmin-Cervelo“ atstovaujantis 23 metų kvėdarniškis Ramūnas Navardauskas. Jis laimėjo 185 km grupines lenktynes ir buvo antras 35 km atskiro starto varžybose. Ypač ryški jo pergalė buvo grupinėse lenktynėse, kai, likus iki finišo 38 km, atitrūko nuo varžovų ir finišavo iškėlęs rankas.

Tai – antroji Ramūno pergalė šalies čempionate. Pirmą kartą jis buvo nugalėjęs 2007 m., o praėjusiais metais grupinėse lenktynėse jis buvo antras. Dviratininkas Utenoje turėjo nemažą palaikymo komandą – varžybas stebėjo jo tėvai, sesuo Edita, brolis Edmas, geriausi sportininko draugai. Ir, žinoma, pirmasis jo treneris, dabartinis Lietuvos dviračių sporto federacijos trenerių tarybos pirmininkas kvėdarniškis Kęstutis Česaitis.

Po finišo Lietuvos čempionas sužinojo dar vieną džiugią naujieną: „Garmin-Cervelo“ komanda juo pasitikėjo ir pakvietė dalyvauti liepos 2 d.  prasidėsiančiose prestižinėse daugiadienėse lenktynėse „Tour de France“. Klubas talentingam mūsų dviratininkui didelių užduočių nekelia. Jam svarbiausia įveikti pirmuosius dešimt etapų ir padėti komandos draugams sprinteriams.

R.Navardauskas – penktasis Lietuvos dviratininkas, kuris dalyvaus „Tour de France“. Ankstesniais metais šiose prestižinėse lenktynėse jėgas yra bandę Artūras Kasputis, Raimondas Rumšas, Tomas Vaitkus ir Ignatas Konovalovas.

Šiemet antrą kartą (debiutavo 2007 m.) lenktynėse dalyvaus ir „Astana“ atstovaujantis T.Vaitkus, kuris Lietuvos čempionate nestartavo. Pernai „Tour de France“ debiutavęs I.Konovalovas („Movistar“) šiemet prestižiškiausias dviračių lenktynes praleis.

Prieš išvykstant į Lietuvos čempionatą, R.Navardauskui klubas pažadėjo nemažą piniginį prizą, jeigu jis taps savo šalies čempionu.

Sportininkas liko patenkintas savo pasirodymu čempionate. Bet dar labiau džiaugėsi, patekęs tarp 9 klubo dviratininkų, dalyvausiančių „Tour de France“ daugiadienėse lenktynėse. „Išsipildė mano viena iš svajonių. Dabar pats pajusiu, ką reiškia minti dviračio pedalus su visomis pirmo ryškumo pasaulio dviračių sporto profesionalų žvaigždėmis“, – sakė R.Navardauskas.

Sportininkas „Tour de France“ lenktynėse dalyvaus vilkėdamas Lietuvos čempiono marškinėlius.

Kvėdarniškis džiaugiasi amerikiečių klubu, kuriam priklauso. „Klubo centras yra  Ispanijoje, ten mes ir bazuojamės, o važinėjame po visą pasaulį. Turime daug rėmėjų, kurie mumis rūpinasi. Pritapau prie komandos, esu patenkintas savo rezultatais, pasiektais šiemet. Nebūna taip, kad atvažiuočiau paskutinis, karts nuo karto netgi patenku į dešimtuką.

Neseniai per daugiadienes lenktynes Olandijoje galutinėje įskaitoje buvau trečias, kaip jaunam profesionalui, man tai gana aukšta vieta“, – sakė R.Navardauskas.

Per Lietuvos čempionatą jis nesitikėjo laimėti dviejų aukso medalių. Ypač per  35 km atskiro starto lenktynes, kur čempionu tapo šiaulietis Gediminas Bagdonas, atstovaujantis „An Post Sean Kelly“ klubui.

„Pasirodžiau kaip galėjau. Kiekvienas nori nugalėti, tačiau čempionas būna tiktai vienas. G.Bagdonas, atstovaujanti geram anglų klubui, kuris bazuojasi Belgijoje ir jo dviratininkai daugiausiai lenktyniauja Europoje, dabar ypač gerai jaučiasi. Gediminas laimėjo dvejas daugiadienes varžybas iš eilės ir, nemanau, kad jam tai buvo lengva padaryti“, – sakė Ramūnas.

Savaitę išbuvęs Lietuvoje, R.Navardauskas birželio 27 d.  išvyko į Ispaniją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius