Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 09 11

Rankų lenkimo pasaulio čempionate lietuviai iškovojo net 3 aukso medalius

Rugsėjo 1-8 dienomis Lenkijos mieste Gdynioje vykusiame jau 35-ajame pasaulio rankų lenkimo čempionate dėl geriausiųjų titulų varžėsi sportininkai iš 54-ių pasaulio valstybių – iš viso net 1200 dalyvių, tarp kurių ir Lietuvos rankų lenkimo rinktinės atstovai – Santana Venckevičiūtė, Rasa Leškevičiūtė, Eglė Vaitkutė, Šarūnas Manarka, Žydrūnas Naujokaitis, Dinas Petkus, Romutis Pališkis, Vladas Kuizinas, Vydas Mikelionis ir Simona Avtuchovič.
Rankų lenkimo čempionato medaliai
Rankų lenkimo čempionato medaliai / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Lietuviai Medalis

Lietuvaičiai parodė puikius rezultatus – laimėjo net 3 aukso medalius, taip pat į Lietuvą atvežė sidabrą bei bronzą. Net dvejais aukso medaliais pasipuošė šilutiškė policijos pareigūnė Eglė Vaitkutė, kuri tapo stipriausia sportininke tiek dešinės, tiek kairės rankų lenkimo varžybose. E. Vaitkutė auksu pasaulio čempionate pasipuošia jau 10 kartą. Sportininkei pavydėtinų rezultatų padeda siekti profesionalus treneris Aleksandras Pancerovas. Dar vienu aukso medaliu taip pat pasipuošė ir šaunius rezultatus pasaulinio lygio čempionate parodė kita rinktinės narė – Santana Venckevičiūtė.

Gerais rezultatais šiame čempionate sužibėjo ir daugkartinis pasaulio čempionatų dalyvis, rinktinės vadovas Vydas Mikelionis, kuris laimėjo sidabrą dešinės rankos lenkime ir bronzą kairės rankos lenkimo varžybose. Garbinga ketvirtoji vieta čempionate atiteko neįgaliųjų klasėje kovojusiai Simonai Avtuchovič.

Kitais metais sportininkus iš viso pasaulio žadama pakviesti į Vilnių ir organizuoti 36-ąjį pasaulio rankų lenkimo čempionatą Lietuvos sostinėje. Prie čempionato organizavimo prisidės VšĮ „Sveikas miestas“, taip pat Lietuvos rankų lenkimo federacija ir asociacija „Masresling.lt“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius