Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 20

Raslanas: per daug optimizmo

Pirmą kartą posėdžiaudamas naujai išrinktas Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomasis komitetas ketvirtadienį patvirtino 2012 metų Londono vasaros olimpinių žaidynių kandidatų sąrašus.
Algirdas Raslanas
Algirdas Raslanas / „Scanpix“ nuotr.

LTOK viceprezidentas ir olimpinių programų darbo grupės vadovas Algirdas Raslanas pristatė Lietuvos olimpinės rinkinės kandidatų sąrašą 2012 metų Londono olimpinėms žaidynėms bei atrankos kriterijus.

Pirmajame kandidatų sąraše yra 91 sportininko pavardė, antrame – 75. Taip pat yra dvi – moterų ir vyrų – krepšinio rinktinės. Iš viso – 19 sporto šakų atstovų. Tarp galimų olimpinių naujokų – teniso ir tekvondo atstovai. Kaip sakė A.Raslanas, rengiant tuos sąrašus teko daug diskutuoti su federacijų, miestų sporto skyrių vadovais.

„Nuo sąrašo ilgio ne viskas priklauso: iš Atėnų kandidatų sąrašo 2004 metais olimpinėse žaidynėse dalyvavo pusė sportininkų, iš Pekino – vos trečdalis. Dar nepatvirtintos programos, atskirų sporto šakų vyriausieji treneriai. Federacijų planuojamos vietos atrodo per daug optimistinės. Jau dabar sporto finansavimas yra įstrigęs. Aišku ir tai, kad kitais metais Kūno kultūros ir sporto departamento biudžetas stipriai mažės. Tad rūpesčių netrūks", – prognozavo A.Raslanas.

Padėkojęs už atliktą didelį darbą ir pritardamas darbo grupės siūlymui patvirtinti šiuos sąrašus, LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas rekomendavo tikslinti ir juos, ir sportininkams planuojamas vietas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius