Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 22

Reiks atsiskaityti: kiek Lietuvai kainuos olimpiečių pergalės?

Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės baigėsi. Brazilijoje lietuviai iškovojo keturis medalius – tris bronzos ir vieną sidabro. Už juos olimpiečiams bus paskirtos solidžios premijos. Kiek tai kainuos Lietuvai?
Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris
Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris / Vytauto Dranginio nuotr.

Lietuvos olimpinė rinktinė šįkart liko be aukso medalių. Londone aukso medaliais pasipuošė Rūta Meilutytė ir Laura Asadauskaitė, Atėnuose – Virgilijus Alekna, Sidnėjuje – Virgilijus Alekna ir Daina Gudzinevičiūtė, o Barselonoje Romas Ubartas.

Už aukso medalį, pagal 2015 metais atnaujintą įstatymą „Dėl didelio meistriškumo sportininkų ir kitų rinktinės narių skatinimo“, olimpiniam čempionui yra skiriama 115,85 tūkst. eurų premija.

Visų komandinių sporto šakų atstovams suma yra dauginama iš oficialaus komandos narių skaičiaus. Taigi, krepšininkų triumfo atveju ši suma tikrai būtų solidi.

Olimpinėse žaidynėse prizinėmis yra laikomos pirmosios aštuonios pozicijos. Būtent už jas ir yra numatytos premijos. Aštuntą vietą užėmęs plaukikas Simonas Bilis gaus 5,79 tūkst. eurų, o sidabrą iškovoję irkluotojai Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris – po 57,92 tūkst. eurų.

Aštuntą vietą užėmęs Simonas Bilis gaus 5,79 tūkst. eurų, o sidabrą iškovoję Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris – po 57,92 tūkst. eurų.

Už bronzos medalį yra numatyt 43,44 tūkst. eurų premija. Jas gaus penki olimpiečiai – Aurimas Lankas, Edvinas Ramanauskas, Donata Vištartaitė, Milda Valčiukaitė ir Aurimas Didžbalis.

Lietuvos krepšinio rinktinė, Rūta Meilutytė, Simona Krupeckaitė ir Gintarė Scheidt užėmė septintąją vietą ir gaus po 8,69 tūkst. eurų.

Įvertinti bus ir sportininkus parengę treneriai. Individualiųjų sporto šakų treneriams, rengusiems sportininką, yra numatyta 50 proc. sportininkams skiriamos premijos siekianti suma. Visam likusiam personalui yra padalinama 25 proc. premijos suma.

Galima paskaičiuoti, kad vien sportininkams bus išmokėta bent 470 tūkst. eurų vertės premijos.

Sportininkai Sporto šaka Vieta Premija asmeniui ( tūkst. Eur)
I 115,85
Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris Irklavimas II 57,92
Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas

Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė

Aurimas Didžbalis

Baidarių ir kanojų irklavimas

Irklavimas

Sunkioji atletika

III 43,44
IV 23,17
Andrejus Olijnikas
Ričardas Bekrošius
Baidarių ir kanojų irklavimas V 17,38
VI 11,58

Lietuvos krepšinio rinktinė

Rūta Meilutytė

Simona Krupeckaitė

Gintarė Scheidt

Krepšinis

Plaukimas

Dviračių trekas

Buriavimas

VII 8,69
Simonas Bilis Plaukimas VIII 5,79

Mažiausias už aukso medalį premijas gauna JAV atletai, nes jų medalių kraitis kaip visada yra įspūdingas. Amerikiečiai už aukso medalį yra pažadėję 22,3 tūkst. eurų premijas. Iš viso JAV susišlavė net 43 aukso medalius.

Tuo tarpu didžiausią premiją už aukso medalį pažadėjo Singapūras – net 665 tūkst. eurų. Ir ji bus išmokėta. Plaukikas Josephas Schoolingas pateikė sensaciją ir laimėjo 100 metrų peteliške distanciją, aplenkęs patį Michaelą Phelpsą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius