Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 23

Rimantas Kveselaitis palieka Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondą

Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo (KKSRF) vadovas, Rimantas Kveselaitis, nuo šios savaitės traukiasi iš fondo veiklos. Anot jo, pagrindinės priežastys, paskatinusios žengti tokį žingsnį tapo siekis užkirsti kelią bet kokioms interpretacijoms, susijusioms su pareigomis fonde bei vadovavimu Lietuvos sporto federacijų sąjungai ir vis sunkiau suderinama visuomeninė veikla su tiesioginiu darbu.
Rimantas Kveselaitis
Rimantas Kveselaitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Palieku fondą ramia sąžine, nes per pastaruosius metus pavyko įgyvendinti 90 procentų iškeltų tikslų. Noriu tikėti, kad naujasis vadovas tęs skaidrumo politiką, o sporto finansavimas bus vis aiškesnis ir suprantamesnis visai sporto bendruomenei“, – sako jis.

Anot jo, per pastaruosius metus fondas ėmėsi ryžtingų permainų, siekiant įnešti kuo daugiau skaidrumo.

„Veiklą pakreipėme dialogo link, dėjom visas pastangas bendradarbiaudami, tiek su teisėkūros institucijoms, tiek kitomis organizacijomis, tokiomis kaip STT, siekdami įnešti ne tik daugiau skaidrumo, bet ir pakeisti patį fondą iš esmės. Tai svarbūs pokyčiai, kurie buvo būtini fondo veikloje nuo pat pirmųjų dienų“, – sako jis.

Jo vadovavimo metu buvo pakeistos fondo administravimo taisyklės, įnešusios kur kas daugiau skaidrumo nei iki tol, taip pat pakeista ekspertų, vertinančių paraiškas skyrimo tvarka.

KKSRF fondas susideda iš penkių tarybos narių, kurie patys renka fondo pirmininką. R.Kveselaičiui pasitraukus iš fondo pirmininko bei tarybos, joje lieka 4 keturi nariai, kurie artimiausiame posėdyje turės išsirinkti laikinąjį vadovą. Tarybos nariai į fondą deleguojami remiantis Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo įstatymu, numatančiu, kad fondą sudaro 5 nariai, iš kurių 1 deleguoja Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD), o 4 teikia visuomeninės organizacijos.

KKSRF administruoja KKSD, fondas yra atsakingas už sporto pinigų skirstymą, pagal pateiktas organizacijų paraiškas, fondo lėšas sudaro 1 proc. akcizo pajamų nuo tabako ir alkoholio bei 10 proc. iš loterijų ir azartinių lošimų mokesčių.

15min primena, jog R.Kveselaitis vadovavo fondui pastaraisiais metais ir daug metų dirbo fondo nariu, nors jo vadovaujama Lietuvos sporto federacijų sąjunga gaudavo ženklias sumas iš fondo.

2015 metais metais federacijų sąjunga, organizuojanti jaunių žaidynes, sulaukė per 317 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius