Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 26

Rusijos dopingo sistemą atskleidęs Vitalijus Stepanovas: „TOK nerūpi dopingo problema“

Sisteminį Rusijos sportininkų dopingo vartojimą atskleidęs Vitalijus Stepanovas mano, kad tarptautiniam olimpiniam komitetui (TOK) visiškai nerūpi dopingo problemos. Anot ruso, TOK svarbiau apsaugoti savo organizaciją, nei iš tikro kovoti su sukčiavimu.
Rusijos atletams leista varžytis Rio
Rusijos atletams leista varžytis Rio / „Scanpix“/AP nuotr.

TOK nusprendė nešalinti iš Rio žaidynių visos Rusijos olimpinės delegacijos, tačiau neleido varžytis visiems sportininkams, kurie praeityje buvo bausti dėl dopingo vartojimo.

Tarp tokių pateko ir V.Stepanovo žmona Julija Stepanova – pora buvo pagrindiniai informatoriai, padėję atskleisti vieną didžiausių visų laikų sporto sukčiavimų.

„Iš susitikimų su TOK žmonėmis susidariau nuomonę, kad jiems nerūpi dopingo problema. Viskas, kas jiems rūpi, – organizacijos apsauga, net ir žmonėms iš etikos departamento“, – „Reuters“ teigė V.Stepanovas.

Jis anksčiau dirbo Rusijos antidopingo agentūroje, o jo žmona J.Stepanova yra 800 metrų bėgimo atstovė. Pora buvo pagrindiniai informacijos apie dopingo vartojimo Rusijoje sistemiškumą šaltiniai. Dabar abu gyvena slaptoje vietoje JAV, baimindamiesi dėl savo saugumo.

Po TOK sprendimo neleisti Rio varžytis anksčiau susitepusiems rusams, J.Stepanova neturės galimybės bėgti Brazilijoje. Ji siekė nepriklausomos atletės statuso, kuris buvo suteiktas Darijai Klišinai.

„Ar taip TOK apdovanoja savo informatorius? Duodama jiems akreditacijas ir leisdama stebėti varžybas VIP ložėse?“ – retoriškai klausė V.Stepanovas, mat TOK juos su žmona oficialiai pakvietė stebėti varžybas Rio.

TOK anksčiau pripažino Stepanovų indėlį Rusijos dopingo skandalo byloje, tačiau V.Stepanovas teigė, kad su pora beveik nebendrauta.

„Buvo tik vienas valandos pokalbis su TOK etikos komisijos atstovu, su Thomasu Bachu apsikeitėme tik keliais laiškais. Jie viešai skelbia tokius lozungus, kaip nulinė dopingo tolerancija, tačiau kalbėdamas su jais to nejauti“, – „Reuters“ teigė V.Stepanovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius