Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 27

Rusijos olimpiečių išleistuvės – su susitepusiais sportininkais ir linkėjimu sukrėsti pasaulį

Rusija ir toliau demonstruoja, kad ant dopingo problemos sporte – jiems nusispjauti. Trečiadienį Maskvoje buvo surengtos rusų atletų išlydėtuvės į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes, kuriose dalyvavo ir būrys susitepusių sportininkų, kuriems Brazilijoje varžytis uždrausta.
Vladimiras Putinas ir Jelena Isinbajeva
Vladimiras Putinas ir Jelena Isimbajeva / „Scanpix“ nuotr.

Renginyje dalyvavo 114 sportininkų iš planuotos gausios 387 atletų delegacijos. Tiesa, dar nėra aišku, kiek iš jų tikrai galės startuoti Rio. Atskirų sporto šakų nacionalinės federacijos vis dar nėra priėmusios sprendimo, leisti ar ne rusams varžytis žaidynėse.

Iki antradienio vakaro sprendimus neleisti kai kuriems rusams varžytis Rio priėmė plaukimo, irklavimo, buriavimo, baidarių ir kanojų irklavimo bei penkiakovės federacijos. Kartu su pašalintais lengvaatlečiais jau 85-ių iš 387 planuotų atletų nebus Rio.

Vis dėlto sportininkų išlydėtuvėse dalyvavo net 49 lengvaatlečiai, kurių Rio žaidynėse nebus. Tarp jų buvo ir dukart olimpinė čempionė šuolininkė su kartimi Jelena Isinbajeva, rėžusi graudžią kalbą.

„Linkiu sukrėsti pasaulį taip, kad kiekvieną dieną, kiekvienoje rungtyje skambėtų Rusijos himnas. Susidūrėme su didžiule neteisybe ir turime nubausti visus, kurie prie to prisidėjo. Ačiū jums už palaikymą, mes jus mylime“, – kalbėjo J.Isinbajeva.

Renginyje sportininkai Raudonojoje aikštėje padėjo gėlių prie nežinomo kario kapo, surengė fotosesiją, o vėliau susitiko su šalies prezidentu Vladimiru Putinu.

Pastarasis rusų išmetimą iš Rio pavadino dvigubais standartais, neteisybe ir politiniais žaidimais. Sportininkams jis linkėjo sėkmės ir žadėjo visų rusų palaikymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius