Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 13

Rūta Meilutytė – dar vienas Lietuvos rekordas ir vieta 100 metrų kompleksiniu būdu finale

Prabėgus valandai po auksinio finišo ir keliolikai minučių po apdovanojimų ceremonijos, Rūta Meilutytė sėkmingai startavo pasaulio plaukimo čempionato 100 metrų kompleksiniu būdu pusfinalyje.
Rūta Meilutytė
Rūta Meilutytė / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rūta Meilutytė

Sporto grupė „Facebook“. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

100 metrų kompleksiniu būdu pusfinalyje lietuvė finišavo pirma. Lietuvės laikas – 59,15 sek. Tai - naujas Lietuvos rekordas.

Rezultatų lentelė
Rezultatų lentelė

Susumavus abiejų pusfinalių rezultatus paaiškėjo, kad R.Meilutytė į finalą pateko trečiuoju rezultatu. Greičiausia buvo jamaikietė Alia Atkinson (58,94 sek.), antrą rezultatą pademonstravo Zhao Jing iš Kinijos (59,12 sek.).

Rytinėje sesijoje R.Meilutytė dalyvavo 100 metrų kompleksiniu būdu ir 100 metrų laisvu stiliumi rungtyse. Abukart olimpinė čempionė gerino Lietuvos rekordus ir iškopė į tolimesnius etapus, tačiau pasitarusi su treneriu nusprendė 100 metrų laisvu stiliumi pusfinalyje nedalyvauti.

100 m kompleksinio plaukimo atrankos varžybose lietuvė nuotolį įveikė per 59,33 sek., užėmė antrą vietą ir pateko į pusfinalį. Šis R. Meilutytės rezultatas taip pat buvo Lietuvos rekordas. Ankstesnis pasiekimas (1:00,65) priklausė jai pačiai ir buvo pagerintas net 1,32 sek.

„Rūta – labai universali plaukikė, tai rodo jos rezultatai. Dabar žiūrime, kokią antrą prioritetinę olimpinę rungtį jai pasirinkti rengiantis kitąmet vyksiančiam pasaulio čempionatui 50 m baseine ir Rio de Žaneiro olimpiadai 2016-aisiais. Tačiau kol kas sunku į šį klausimą atsakyti, nors kompleksinio plaukimo 100 m nuotolio olimpinės rungties nėra, o tai kol kas Rūtai nėra labai palanku. Tačiau tik kol kas“, – sakė plaukikės treneris Johnas Ruddas.

Planetos pirmenybės vyks iki sekmadienio – gruodžio 16 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius