Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 28

Šaudymo iš lanko varžybose Italijoje lietuvis kovos dėl trečios vietos

Gegužės 25–29 dienomis Rovereto mieste, Italijoje, vyksta 19–asis šaudymo iš lanko Europos čempionatas. Lietuvai varžybose atstovauja kauniečiai Vladas Šigauskas, Jelena Babinina ir Anglijoje gyvenantis Jonas Šerna. Visi jie šaudo skriemuliniais lankais, rašoma pranešime spaudai.
Lietuviai Kroatijoje aukščiausiai pakilo iki 9 vietos
V.Šigauskas gali iškovoti prizinę vietą. / Sauliaus Paulausko nuotr.

Gegužės 26 dieną vyko šiais lankais šaudančių vyrų ir moterų kvalifikacinės varžybos. Vyrų grupėje startavo 74 dalyviai, moterų – 44. Iš viso pasaulio susirinkę sportininkai kvalifikacinėse varžybose iš 70 metrų atstumo turėjo paleisti po 72 strėles.

Po kvalifikacinių varžybų V.Šigauskas, surinkęs 687 taškus, užėmė 20 vietą ir pateko į kitą varžybų etapą. Anglijoje gyvenančiam lietuviui pasisekė mažiau. Surinkęs 658 taškus, jis užėmė 62 vietą.ir taip pat pateko į kitą varžybų Italijoje etapą. J.Babinina dėl atsinaujinusios traumos kvalifikacinių varžybų nebaigė.

Gegužės 27 dieną vyko atkrintamosios varžybos. Skriemuliniu lanku šaudantis J Šerna 1/32 finalo dvikovoje nusileido Didžiosios Britanijos sportininkui Rikunenko Andrew ir prarado teisę dalyvauti kitose dvikovose.

Tarptautinės klasės didmeistris V.Šigauskas pusfinalio dvikovoje nugalėjo 5 vietą kvalifikacinėse varžybose užėmusį Švedijos sportininką Malmą Andersą ir iškovojo teisę kovoti dėl trečios vietos. Į svarbią kovą V.Šigauskas stos gegužės 29 dieną su olandu Elzinga Peteriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius