Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 09

Savickas: Blekaičiui lėktuve nerado vietos

Prestižinėse galiūnų varžybose JAV savaitgalį ketvirtą vietą užėmęs Vidas Blekaitis dėl aviakompanijos kaltės numatytu reisu negrįžo į Lietuvą. Jį lydėjęs ir patarimais padėjęs Žydrūnas Savickas antradienį po pietų parskrido vienas.
Ž.Savickas pasirengęs kitais metais vėl startuoti „Arnold's Strongman“ turnyre.
Ž.Savickas pasirengęs kitais metais vėl startuoti „Arnold's Strongman“ turnyre. / „Scanpix“ nuotr.

„Vidui nedavė vietos lėktuve, – piktinosi šiemet iš šono varžybas „Arnold's Strongman“ stebėjęs Ž.Savickas. – Kažkokia nesąmonė. Į priekį taip pat kilo problemų, bet jis nors nuskrido. Žinote, kaip būna: parduoda daugiau bilietų, nei yra vietų...“

Gera žinia – V.Blekaitis turėtų grįžti į gimtinę trečiadienį. „Jis tikrai gerai pasirodė – pagal savo galimybes, – gyrė lietuvį šešis kartus iš eilės JAV Kolambo mieste triumfavęs Ž.Savickas. – Iki trečios vietos jam trūko vos 1,5 taško. Būtų kur nors labiau pasistengęs...“

36 metų galiūnas iš Birštono „Arnold's Strongman“ turnyre laimėjo naščių nešimo rungtį, o svorio atkėlimo rungtyje kilo antras. Kitos keturios rungtys sekėsi ne taip gerai, tačiau to pakako, kad pirmą kartą Kolambe pasirodęs lietuvis atsidurtų prie pat prizininkų pakylos.

Žmonės kalbėjo, kad renginys be Savicko nebuvo toks įdomus.

„Jis aplenkė labai pajėgių varžovų. Su amerikiečiais buvo labai sunku varžytis – jie kaip niekada gerai pasirengė. Ir kova dėl pirmos vietos buvo įtempta", – pasakojo stipriausio pasaulio žmogaus vardą šių metų „Arnold's Strongman“ nugalėtojui Derekui Poundstone'ui perleidęs Ž.Savickas.

Anot jo, šįmet buvo pagerintas tik vienas pasaulio rekordas – D.Poundstone'as hantelį iškėlė 15 kartų. Tuo tarpu pernai rekordais lijo – jų buvo net dvylika. Trys iš pastarųjų priklausė Ž.Savickui. „Amerikiečiai labai sustiprėjo. Mažesnėms valstybėms, tokioms kaip Lietuva, gali būti sunku su jais varžytis“, – teigė pašnekovas.

Kaip atrodė varžybos be Ž.Savicko? „Žmonės kalbėjo, kad renginys be Savicko nebuvo toks įdomus, – juokėsi galiūnas ir prasitarė, jog jau suplanavo kitais metais vėl dalyvauti „Arnold's Strongman“ turnyre. – Iš tikrųjų labiausiai džiaugėsi varžovai. Jie supranta, kad mano pernykščių rezultatų nepagerino.“

Nugalėtojui tradiciškai atiteko 40 tūkst. JAV dolerių piniginis prizas, 25 tūkst. dolerių vertės „Audemars Piquet“ laikrodis ir 10 tūkst. dolerių vertės bronzinė legendinio stipruolio Louiso Cyro statulėlė.

Galutinė „Arnold's Strongman“ turnyro rikiuotė
VietaGaliūnasŠalis
1.Derekas Poundstone'asJAV
2.Michailas KokliajevasRusija
3.Travisas OrtmayerisJAV
4.Vidas BlekaitisLietuva
5.Philas PfisterisJAV
6.Brianas SidersasJAV
7.Andrus MurumetsasEstija
8.Ervinas KatonaSerbija
9.Aleksandras PekanovasUkraina
10.Dave'as OstlundasJAV

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius