Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 31

Serena Williams laimėjo ketvirtą „Australian Open“

Ketvirtą kartą per savo karjerą atvirojo Australijos teniso čempionato moterų vienetų varžybas laimėjo antroji raketė 27-erių metų amerikietė Serena Williams, šeštadienį finale per 59 minutes 6:0, 6:3 sutriuškinusi 22-ejų metų trečiąją pagal reitingą rusę Dinarą Safiną.
Serena Williams
Serena Williams / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau Melburno korte S. Williams triumfavo 2003, 2005 ir 2007 metais, o iš viso laimėjo jau dešimt „Grand Slam“ serijos teniso turnyrų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Serena Williams ir Dinara Safina
AFP/„Scanpix“ nuotr./Serena Williams ir Dinara Safina

Po šios pergalės amerikietė, kuri poroje su seserimi Venus laimėjo ir dvejetų varžybas, pajėgiausių pasaulio tenisininkių reitinge išstums serbę Jeleną Jankovič.

Be pagrindinio prizo, atvirųjų Australijos teniso pirmenybių nugalėtojai atiteko 2 mln. Australijos dolerių čekis. Finale pralaimėjusi D. Safina tenkinosi perpus mažesne suma.

Vyrų dvejetų varžybas laimėjo antroji pora – 30-mečiai amerikiečiai dvyniai Bobas ir Mike'as Bryanai.

JAV tenisininkų duetas šeštadienį finale per 1 valandą ir 38 minutes 2:6, 7:5, 6:0 nugalėjo trečius pagal reitingą Maheshą Bhupathį iš Indijos bei Bahamų salų atstovą Marką Knowlesą.

Tai buvo jau septintas JAV tenisininkų iškovotas "Grand Slam" serijos turnyro

nugalėtojų titulas dvejetų varžybose, o Melburno kortuose jie triumfavo jau trečią kartą. Anksčiau jie nugalėjo 2006 ir 2007 metais.

Be pagrindinio prizo, B. ir M. Bryanams atiteko 450 tūkst. Australijos dolerių čekis, o finale pralaimėjusi pora tenkinosi 225 tūkst. dolerių čekiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius