Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 19 /23:10

„Siemens“ bušido ringe: triuškinantis Remigijaus Morkevičiaus sugrįžimas ir Egidijaus Valavičiaus triumfas

Remigijus Morkevičius pergalingai grįžo į bušido ringą. Vilniaus „Siemens“ arenoje vykusiame „Hero's Lithuania 2011“ turnyre Kauno klubo „Titanas“ atstovas jau pirmąją minutę nokautavo kikbokso meistrą iš Lenkijos Eliaszą Jankowskį.
Egidijus Valavičius (dešinėje)
Egidijus Valavičius / Augusto Četkausko (sportoakimirka.lt)

Lenkijos sportininkas neturėjo jokių galimybių laimėti. R.Morkevičius dominavo nuo pat pirmos kovos sekundės ir po smūgių krušos pasiuntė varžovą į nokautą.

6 tūkst. sirgalių „Siemens“ arenoje po kovos R.Morkevičiui skandavo „Ačiū!“. Po sudėtngos nugaros operacijos ir ilgo reabilitacijos periodo į profesionalų sportą grįžęs R.Morkevičius atsakė tuo pačiu: „Ačiū, jums. Visuomet jaučiau jūsų palaikymą“, – po kovos į publiką kreipėsi Remyga.

R.Morkevičius: „Ėjau į ringą susitaikęs su viskuo – ir su pergale, ir su pralaimėjimu. Nežinojau, ko tikėtis, todėl stengiausi susikaupti, buvau pasiruošęs tiek ilgai, tiek trumpai kovai. Svarbiausia – veiksmai ir minčių kontroliavimas iki kovos, o pati kova – tik rezultatas viso to sukaupto bagažo. Gavosi kaip gavosi. Esu laimingas. Ačiū visiems už palaikymą. Nežinau, ar matosi iš šono, bet aš esu labai jautrus žmogus, todėl tas palaikymas, kurio sulaukiau, išties reiškia labai daug. Kiekvienas palinkėjimas davė vidinės ramybės. Kas toliau? Žiūrėsm. Toliau bus dar geriau“.

Arūnė Laužeckaitė rusei nepasipriešino

Iš viso lietuviai  laimėjo 9 iš 12 kovų. Tarp nesėkmių – ir pralaimėjimas vienintelėje vakaro merginų kovoje. Kovoje dėl pasaulio bušido čempionės titulo svorio kategorijoje iki 70 kg kaunietė Arūnė Laužeckaitė nepasipriešino Rusijos sportininkei Janai Kunickajai, kuriai ir atiteko čempionės diržas.

Atidarymo kovoje Arnas Šakočiu teisėjų sprendimu turėjo pripažinti lenko Radoslawo Tomaszewskio pranašumą. Pralaimėjo ir Tomas  Pakutinskas. Jis buvo arti pergalės prieš 120 kg sveriantį vokietį Jerry Otto, tačiau lietuvį sustabdė kojos trauma.

Čempiono titulas – Egidijui Valavičiui

Keturi kovotojai – lietuvis Egidijus Valavičius, vokietis Hendrikas „The German Hitman“ Oschmannas, Lenkijos džiuždžitsu meistras Krzysztofas Morzyszekas bei ukrainietis Vladimiras Liušikas – susikovė dėl 2011 metų pasaulio „Bushido FC Hero‘s“ sunkiasvorių čempiono titulo. O titulas liko Lietuvoje.

33-ejų metų E.Valavičius pusfinalio kovoje susitvarkė su H.Oschmannu, o finale įveikė K.Morzyszeką. Lenkas neatsitiesė po skausmingo kojos smūgio į šlaunį.

I.Barysas susitvarkė su japonu

Puikią pergalę superkovoje pasiekė Ignas Barysas, kuris kovojo su ekscentrišku japonu Yoshitaka Abe. Japonijos kovotojas lietuvį nuolat provokavo, į pastarojo atakas atsakydamas šūksniais arba rankų skėsčiojimais.

I.Barysas: „Norėjau rankomis pradėti, kojomis užbaigti. Manau, tokia taktika pasiteisino. Esu labai dėkingas treneriams, kurie puikiai išanalizavo varžovą, todėl kovai buvome gerai pasiruošę. Kaip pasiruošėme, taip ir pavyko. Ką manau apie ekscentrišką japono elgesį? Manau, sirgaliams turėjo patikti, o man tai tikrai netrukdė. Priešingai – tai tik užvedė. Jei jam pataikiau, o jis šūkauja, reiškia – turiu smūgiuoti dar stipriau. Bet šiaip tai labai malonus žmogus. Po kovos pasveikino, pagyrė, maloniai pasišnekučiavom. Vis dėlto Japonijos kovotojai išsiskiria savo kultūra. Mūsų sporte taip yra: ringe mes priešai, o už ringo puikūs draugai“.

Visos kovos:
Kovos pobūdis Laimėtojas Pralaimėtojas
Atidarymo kova Radoslawas Tomaszewskis (Lenkija) Arnas Šakočius (Lietuva)
GP rezervinė kova Tadas Šapoka (Lietuva) Ricky Campbellas (Anglija)
GP kova Krzysztofas  Morzyszekas (Lenkija) Vladimiras Liušikas (Ukraina)
GP kova Egidijus Valavičius (Lietuva) Hendrikas Oschmannas (Vokietija)
Superkova Vaidas Valančius (Lietuva) Igoris Parinecas (Ukraina)
Superkova Deividas Danyla (Lietuva) Sergeus Panko (Latvija)
Superkova Mindaugas Veržbickas (Lietuva) Makoto Sasaki (Japonija)
Superkova Jerry Otto (Vokietija) Tomas Pakutinskas (Lietuva)
Superkova Maksimas Nevolia (Lietuva) Sergejus Socha (Ukraina)
PČ titulinė Jana Kunickaja (Rusija) Arūnė Laužeckaitė (Lietuva)
Superkova Remigijus Morkevičius (Lietuva) Eliaszas Jankowskis (Lenkija)
Superkova Ignas Barysas (Lietuva) Yoshitaka Abe (Japonija)
GP finalas Egidijus Valavičius (Lietuva) Krzysztofas  Morzyszekas (Lenkija)

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius