-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 14

Siūloma padaryti išimtį ir „Žuvėdros“ šokėjams skirti 50 tūkst. litų premiją

Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) siūlo Vidaus ministerijai teikti Vyriausybei nutarimo projektus dėl premijų skyrimo neolimpinių rungčių laimėtojams – Klaipėdos universiteto Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra-1“ komandai bei stalo tenisininkei Rūtai Paškauskienei.
Pirmoji „Žuvėdros“ komanda
Pasaulio čempionams tapusiems „Žuvėdros“ šokėjams, pagal Lietuvoje įstatymus, premija nepriklauso. / T.Lukšio/BFL nuotr.

Pagal galiojantį nutarimą „Dėl didelio meistriškumo sportininkų ir kitų rinktinės narių skatinimo“ šokių ansambliui „Žuvėdra-1“, neseniai iškovojusiam pirmąją vietą 2011 metų Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių pasaulio čempionate, premija nenumatoma, nes čempionate turėjo dalyvauti ne mažiau kaip 32 varžovai iš ne mažiau kaip 16 šalių (buvo 17 dalyvių iš 10 šalių).

Tačiau atsižvelgiant į šios sporto šakos specifiką, taip pat įvertinant, kad ši „Žuvėdros“ komanda yra septynis kartus pasaulio ir septynis kartus Europos čempionė, svariai prisidedanti prie sportinių šokių populiarinimo, šalies vardo garsinimo, siūloma komandai skirti 50 tūkst. litų dydžio premiją.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rūta Paškauskienė
/Rūta Paškauskienė

Rūtai Paškauskienei, Europos stalo teniso čempionate iškovojusiai pirmąją vietą moterų dvejetų varžybose, pagal nutarimą priklausytų 3750 litų premija. Departamentas siūlo įvertinti ir daugkartinius sportininkės pasiekimus – ji septynis kartus laimėjo Europos bronzos medalį, du kartus Europos sidabro medalį ir net septynis kartus Europos auksą, taigi ženkliai prisidėjo prie stalo teniso sporto populiarinimo Lietuvoje ir Europoje. Sportininkei ir jos trenerei siūloma skirti 15 tūkst. litų premiją.

Primename, kad jau yra pateiktas ir nutarimo projektas dėl 15 tūkst. litų premijos skyrimo Lietuvos akrobatinio skraidymo lakūnui Jurgiui Kairiui, siekiant tinkamai įvertinti daugkartinius ir jo laimėjimus pasaulio akrobatinio skraidymo sporte.

Premijos būtų skiriamos iš Kūno kultūros ir sporto departamentui valstybės biudžete patvirtintų asignavimų.

Vyriausybė šių metų rudenį patvirtino nutarimo projektą, kuriame numatoma galimybė esant išskirtinėms aplinkybėms, motyvuotu departamento siūlymu ir vidaus reikalų ministro teikimu Vyriausybei priimti sprendimą skirti didesnę nei yra numatyta premiją didelio meistriškumo sportininkams ir kitiems rinktinės nariams arba skirti premiją už kitus nei numatyta pasiekimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius