Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 09

Šiuolaikinės penkiakovės pasaulio čempionatas – paskutinė Edvino Krungolco galimybė patekti į Londono olimpiadą

Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės rinktinė į pasaulio čempionatą Romoje (Italija) išvyko stipriausios sudėties. Maksimalus planas – medaliai, minimalus – paskutiniai kelialapiai į jau liepą vyksiančias Londono olimpines žaidynes.
Edvinas Krungolcas
Edvinas Krungolcas / A.Pliadžio nuotr.

Kol kas rami gali būti tik Laura Asadauskaitė. Po motinystės atostogų tiesiai į šiuolaikinės penkiakovės elitą grįžusi 28-erių sportininkė bilietą į Londoną išsikovojo pernai Europos čempionate.

Tačiau vietų olimpiadoje dar siekia trys Lietuvos penkiakovininkai – 39-erių Edvinas Krungolcas, 24-erių Justinas Kinderis ir 19-metė Gintarė Venckauskaitė.

E.Krungolcui – paskutinė galimybė

Sudėtingiausia – Pekino olimpinių žaidynių vicečempiono E.Krungolco situacija. Traumų kankintas sportininkas neturėjo galimybių surinkti reikiamų reitingo taškų ir pasaulio čempionate Italijoje turės pasistengti labiausiai.

A.Pliadžio nuotr./Lietuvos penkiakovininkai išvyko į pasaulio čempionatą
A.Pliadžio nuotr./Lietuvos penkiakovininkai išvyko į pasaulio čempionatą

„E.Krungolcui šis čempionatas yra paskutinė galimybė. Norint vykti į Londoną čia jam reikės patekti į pirmąjį dešimtuką“, – 15min.lt trečiadienį sakė kartu su rinktinę į Romą išvykęs Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) generalinis sekretorius Viačeslavas Kalininas.

„J.Kinderis ir G.Venckauskaitė vietas olimpinėse žaidynėse pelnytų patekę į pasaulio čempionato finalą. Nepasisekus, dėl kelialapių į Londoną jie dar galėtų pakovoti ir pasaulio taurės finale“, – pridūrė V.Kalininas.

Gegužės 10–13 dienomis Romoje vyksiančiame pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate Lietuvos garbę dar gins 26-erių Tomas Makarovas, 23-ejų Paulius Aleksandravičius ir 22-ejų Lina Batulevičiūtė.

„Olimpinėse žaidynėse daugiausia gali startuoti keturi penkiakovininkai iš vienos šalies – po du vyrus ir moteris. Maksimalų skaičių vežėmės 2008-aisiais į Pekiną, tikimės, kad taip bus ir Londone“, – vylėsi LŠPF generalinis sekretorius.

D.Rimšaitė dar neturi olimpinio kelialapio

Pasaulio čempionate varžysis ir pernai į Rusiją perbėgusi Donata Rimšaitė. Net ir po neigiamo Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) sprendimo, startuoti Londone visais įmanomais būdais siekianti penkiakovininkė kelialapio į žaidynes vis dar neturi.

Maža to, D.Rimšaitei pasaulio čempionate būtina lipti ant nugalėtojų pakylos – patekti tarp trijų prizininkių. Tik tokiu atveju ji iškovotų kelialapį į Londono olimpiadą, o įtakinga Rusijos šiuolaikinės penkiakovės federacija galėtų tęsti skandalingąją kovą dėl D.Rimšaitės starto žaidynėse po Rusijos vėliava.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius