Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 09

Solidų žaidimą pademonstravusi Lietuvos vyrų tinklinio rinktinė skaudžiai pralaimėjo Liuksemburgui

Po 20 metų pertraukos į tarptautinę areną grįžusi Lietuvos vyrų tinklinio rinktinė pirmose Europos čempionato atrankos rungtynėse rezultatu 0:3 (23:25, 21:25, 23:25) nusileido Liuksemburgo ekipai.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Pauliaus Mačiulevičiaus nuotr.
Temos: 1 Tinklinis

Įspūdingą gynybą demonstravę lietuvaičiai visuose setuose turėjo 2-5 taškų pranašumą, tačiau lemiamais momentais apmaudžiai klydo ir, norėdami iškovoti kelialapį į kitą etapą, savaitgalio mačuose turės nugalėti Moldovą ir Izraelį.

„Mus nužudė sudėtingi varžovų padavimai. Kad žaidimas vyktų, būtina prisiimti kamuolį. Šiandien mes tai darėme tiesiog tragiškai ir kiekviename sete padovanojome po 5-6 lengvus taškus. Antra tiek prarasdavome patys nesėkmingai paduodami. Apmaudu, nes vyrai buvo nusiteikę labai kovingai ir parodė savo potencialą – galingą užtvarą, išradingą puolimą, pasiaukojimą. Visi setai pralaimėti pačioje pabaigoje, vos keliais taškais. Buvo nervinga kova iš kurios bandysime pasimokyti ir likusiose dvejose rungtynėse tų pačių klaidų nekartoti,“ – po mačo žadėjo vyriausiasis rinktinės treneris Ramūnas Barauskis.

Pustuštėje „Coque“ arenoje vykusią dramą stebėjo apie 30 tautiečių, kurie savo dainomis ir švilpimu, užgožė pusšimtį liuksemburgiečių ir padėjo rinktinės žaidėjams nugalėti startinį jaudulį.

„Didžiuojuosi savo komanda, nes šiandien, nepaisant pralaimėjimo ji parodė savo tikrąjį veidą. Drąsiai žengėme į aikštelę, buvome pikti, mūsų užtvara visiškai „uždarė“ varžovus. Tol kol šiaip taip prisiimdavome kamuolius, žaidimas vyko mūsų naudai, tačiau setų pabaigose pirmųjų varžybų įtampa surakindavo mūsų jaunus priėmėjus ir pasipildavo vaikiškos klaidos. Pralaimėti, kai visuose setuose turi pranašumą ir jauti, kad esi geresnis, be galo skaudu, tačiau yra kaip yra,“ – kartėlį liejo komandos kapitonas Olegas Čebialis.

Sėkmingiausiai Lietuvos komandoje rungtyniavo Lukas Gudas pelnęs 12 taškų, Tomas Vilimas ir Arnas Rumševičius surinko po 10.

Po pirmojo atrankos į Europos čempionatą turo rinktinė pirmauja tarp visų dvylikos 1-ajame etape dalyvaujančių komandų pagal užtvaros efektyvumą. Per setą Lietuvos ekipa varžovų atakas blokuoja ir pelno taškus daugiau nei 4 kartus.

Rytoj (šeštadienį) 17:30 Lietuvos tinklinio rinktinė kovos su Izraelio tinklininkais, o sekmadienį 16:00 baigs atrankos varžybas su Moldova

Kitame I-os atrankos grupės mače Moldova rezultatu 3:0 (25:22, 25:21, 25:19) nugalėjo Izraelio ekipą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius