-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 05 27

Sportiškiausia Lietuvos mokykla – Kauno rajono Akademijos Ugnės Karvelis gimnazija

Paaiškėjo projekto „Ateities čempionai“ nugalėtoja – sportiškiausia Lietuvos mokykla tapo Kauno rajono Akademijos Ugnės Karvelis gimnazija. Jai įteiktas ir pagrindinis prizas – 5 tūkst. litų čekis. Antroji ir trečioji vieta atiteko Kėdainių mokykloms.
Apdovanojimų akimirka
Apdovanojimų akimirka / Organizatorių nuotr.

Šeštadienį Kėdainiuose vyko paskutiniosios projekto „Ateities čempionai“ varžybos – jo dalyviai kovojo dviračių sporto rungtyse. Susumavus paskutinius ir dviejų ankstesnių projekto renginių rezultatus, paaiškėjo, jog sportiškiausia Lietuvos mokykla tapo Kauno rajono Akademijos Ugnės Karvelis gimnazija. Nuo jos 13 taškų atsiliko Kėdainių „Aušros“ vidurinė mokykla, o trečioji vieta atiteko Kėdainių rajono Akademijos gimnazijai. Jos džiaugėsi atitinkamai 3000 ir 2000 litų čekiais.

„Tikiuosi, jog tiek jūsų dalyvavimas „Ateities čempionų“ projekte, tiek pasiektos pergalės paskatins jus sportuoti, aktyviai leisti laisvalaikį ir, žinoma, ateityje tapti Lietuvos ir pasaulio čempionais“, – įteikdamas apdovanojimus kalbėjo projekto iniciatorės, padažų ir pagardų Daumantų gamintojos UAB „Vesiga“ generalinis direktorius Saulius Grinkevičius.

Pastaruosius tris šeštadienius dėl sportiškiausios mokyklos titulo krepšinio aikštelėje, plaukimo rungtynėse ir lengvosios atletikos bei dviračių sporto varžybose, stebimi daugkartinės čempionės dviratininkės Simonos Krupeckaitės, legendinės krepšininkės Jurgitos Štreimikytės-Virbickienės bei vienos perspektyviausių Lietuvos bėgikių Eglės Balčiūnaitės, varžėsi penktų–dešimtų klasių moksleiviai, rašoma pranešime spaudai.

Organizatorių nuotr./Simona Krupeckaitė
Organizatorių nuotr.
Simona Krupeckaitė

Finalinį renginį šeštadienį atidarė, teisingai paruošti dviračius rungtynėms padėjo ir naudingus patarimus, būtinus žinoti kiekvienam dviratininkui, vaikams dalino pasaulio čempionė Simona Krupeckaitė, renginio metu taip pat surengusi lėčiausio važiavimo dviračiu konkursą bei jo nugalėtojams įteikusi prizus – čempionų marškinėlius iš savo asmeninės kolekcijos.

„Kiekvienas sportuoti norintis vaikas – tai didelė pergalė mokyklai, todėl labai jus visus sveikinu. Kiekvienas norintis sportuoti vaikas – didelė šventė man, kaip sporto aistruolei, tikiuosi, kad šiandien visi puikai praleisime dieną “, – kalbėjo S.Krupeckaitė.

„Nors šiemet projektas nesutraukė tiek daug dalyvių, kiek tikėjomės, manau, jog tai – tik pradžia. Kadaise į olimpines žaidynes taip pat atvyko vos keturiolikos valstybių atstovai – panašus skaičius mokyklų šiemet užsiregistravo ir į „Ateities čempionus“. Na, o šiandien olimpiadoje varžosi jau daugiau kaip 11 tūkst. sportininkų ir tik todėl, kad organizatoriai nesustojo – nesustosime ir mes“, – projekto „Ateities čempionai“ finalinio renginio metu sakė S. Grinkevičius.

Pasak S.Grinkevičiaus, toks projektas bus organizuojamas dar ne vienerius metus, tikintis, jog kasmet vis daugiau Lietuvos mokyklų prisidės prie vaikų aktyvumo skatinimo.

Rungtynėse visus tris savaitgalius varžėsi 10 komandų iš įvairiausių Lietuvos miestų: Alytaus, Kauno, Šiaulių, Ukmergės, Panevėžio, Vilniaus, Elektrėnų ir kt.

Projektas „Ateities čempionai“ Lietuvoje vyksta jau antrus metus iš eilės. Pernai prasidėjęs teorine užduotimi moksleiviams, šiemet projektas kviečia susirungti dėl sportiškiausios Lietuvos mokyklos vardo. Pirmajame etape projekto organizatoriai ragino Lietuvos vaikus sukurti dešimties žingsnių planą, kaip tapti čempionu. Šiemet paskelbtame projekto „Ateities čempionai“ tęsinyje moksleiviai turėjo galimybę ne tik pademonstruoti vaizduotę, bet ir išmėginti jėgas mini olimpinėse žaidynėse. Gegužės mėnesį tris šeštadienius iš eilės vykstančiose varžybose mokyklų atstovai iš visos Lietuvos varžėsi lengvosios atletikos, dviračių sporto, krepšinio ir plaukimo rungtyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius