-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2011 12 04

Su „Žuvėdra“ atsisveikinęs pasaulio čempionas Tadas Rimgaila: „Antra vieta būtų prilygusi pralaimėjimui“

„Neįmanoma žodžiais apibūdinti emocijų. Tai yra kažkas fantastiško“, – sakė „Žuvėdroje“ penkerius metus šokęs 27-erių Tadas Rimgaila. Priimdamas sveikinimus šokėjas neslėpė emocijų. Po auksinio triumfo Vilniuje vykusiame pasaulio Lotynų Amerikos šokių ansamblių čempionate jis pasitraukė kartu su puse „Žuvėdros“ komandos.
Šis čempionatas Tadui Rimgailai buvo paskutinis.
Šis čempionatas Tadui Rimgailai buvo paskutinis. / A.Pliadžio nuotr.
Temos: 1 Tadas Rimgaila

„Žiūrovai buvo nerealūs. Kai mums pasakė, kad bus pilna arena – nepatikėjome. Jau dieną pamačius tiek žmonių buvo kažkas tokio. Atmosfera buvo fantastiška. Ačiū visiems, kas atėjo“, – komplimentų publikai negailėjo T.Rimgaila.

– Ant parketo vienintelis tikslas buvo auksas? – sportas.info paklausė T.Rimgailos.

– Antra vieta būtų prilygusi pralaimėiimui. Esame taip įpratinti. Daug metų buvome čempionai, o paskui prasidėjo visokie, vadinkime,  negražūs žaidimai ir niekaip mums nepavykdavo tos pirmos vietos iš vokiečių ar rusų atsikovoti. Dabar juodai dirbome, tikėjome savo jėgomis, ėjome čia tik su ta mintimi, kad būtų auksas.

– Po savo pasirodymo visi stebėjote ir antros komandos šokį. Kokį įspūdį paliko būsima pamaina?

– Jų finalinis pasirodymas buvo vienas geriausių, kaip jie yra sušokę. O tam tikros klaidos yra normalu, kiekvienas žmogus klysta, svarbiausia tas klaidas taisyti. Pusfinalyje jie šiek tiek suklydo, finale jau ne tiek. Vadinasi tobulėja, tai yra sveikintina.

– Daugeliui iš jūsų šis čempionatas buvo paskutinis, tau taip pat.

– Taip. Ir ko gero didžiausias dėmesys krypsta į tai, kad aš išeinu, nežinau kodėl. Reikalas tas, kad mes „Žuvėdrai“ atidavėme pakankamai daug metų ir kaip bebūtų reikia užleisti vietą jaunesniems. Jie irgi nori, turi ambicijų, o mes senstame, nebeturime tiek energijos. Paskutinį kartą parodėme, ką sugebame, o toliau jau rodys kiti.

– Išeiti su trenksmu buvo vienas iš komandos tikslų?

– Nesureikšminome to, kad čia paskutinis čempionatas. Galvojome tik apie tai, kaip kuo geriau sušokti, kuo geriau pasirodyti, kad iškovotume aukso medalius. Taip ir atsitiko. Tik kai jau baigėme finalinį šokį, kritome ant žemės, bučiavome parketą – tada supratome, kad tai yra viskas.

– Koks bus tavo gyvenimas be „Žuvėdros“?

– Klaipėdoje turiu šokių studiją. Šiaip konkrečių planų neturiu, galbūt kažkas atsiras, nes tą tuštumą reikės kažkaip užpildyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius