Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 23

Sunkiaatlečių treneris Bronislovas Vyšniauskas tikisi, kad jo sūnus Ramūnas Vyšniauskas dalyvaus 2016-ųjų olimpinėse žaidynėse

„Čia jūs norėtumėte, kad būtų paskutinis – mes tikimės dalyvauti ir Rio de Žaneire“, – teigė Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos viceprezidentas Bronislovas Vyšiauskas, paklaustas apie jo sūnaus Ramūno Vyšniausko karjeros planus.
Pernai Europos čempionate R.Vyšniauskas laimėjo sidabrą.
Ramūnas Vyšniauskas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Daugiau nei 6 tūkstančiai mūsų sporto grupės „Facebook“ gerbėjų kasdien seka įdomiausią informaciją iš sporto pasaulio, dalyvauja diskusijose ir konkursuose. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

Sunkiaatlečių treneris džiaugėsi prieš keletą savaičių Albanijoje vykusiame Europos čempionate Žygimanto Stanulio iškovotu bronzos medaliu ir teigė, kad sunkiosios atletikos talentų mūsų šalyje tikrai netrūksta.

„Žygimantui dar tik 20 metų, o jis jau suaugusiųjų varžybose iškovojo bronzos medalį – tai labai geras pasiekimas“, – džiaugėsi B.Vyšniauskas.

Primename, kad balandžio 14-ąją Albanijoje vienintelis pirmenybėse dalyvavęs Lietuvos sunkiaatletis išrovė 172 kg štangą (mažasis bronzos medalis), išstūmė 200 kg svorį (ketvirtas rezultatas) bei sumoje surinko 372 kg ir pasipuošė bronziniu apdovanojimu.

Anot trenerio, jo sūnus Ramūnas Vyšniauskas Europos čempionate dar negalėjo dalyvauti, tačiau šiuo metu intensyviai treniruojasi ir ruošiasi dalyvauti spalio mėnesį Lenkijoje vyksiančiame pasaulio čempionate.

„Mūsų tikslai visada yra patys aukščiausi, tačiau kol kas prognozuoti dar yra per anksti. Žinoma, lietuviai kaip visada bus dešimtuke arba šalia jo, tačiau mes svajojame ir apie medalius. Lietuvos sunkiaatlečiai visada sugebėdavo žygiuoti šalia amerikiečių, rusų ir kitų stipriausių sportininkų, nors mūsų finansavimas yra kokį tūkstantį kartų mažesnis. Pasaulio čempionatas vyks netoli, Lenkijoje, tad tikimės, kad turėsime pakankamai lėšų ir į čempionatą nuvešime visą komandą – aštuonis sportininkus“, – pasakojo B.Vyšniauskas.

R.Vyšniausko tėvas patikino, kad jo sūnui šis pasaulio čempionatas dar tikrai nebus paskutinis, o 36-erių metų sportininko tikslas – dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

„Čia jūs norėtumėte, kad būtų paskutinis, – nusijuokė B.Vyšniauskas. – Jeigu pavyks išvengti traumų ir viskas bus gerai, mes tikimės dalyvauti ir Rio de Žaneiro olimpiadoje. Ramūnas pastaruoju metu turėjo tris operacijas, tačiau su sveikata jau viskas yra gerai. Dabar jis treniruojasi ir rengiasi pasaulio čempionatui, tačiau prieš jį dar bus kelios kitos varžybos. Forma, žinoma, nėra optimali – tokią reikia pasiekti iki rugsėjo mėnesio“.

Šiuo metu už dopingo vartojimą diskvalifikuotas 21-erių metų Aurimas Didžbalis be sporto varžybų turės praleisti dar metus – pusė diskvalifikacijos laiko jau baigėsi.

„Aurimas mokosi, dirba ir, žinoma, treniruojasi. Bet kuriam tokioje situacijoje yra sunku, tačiau jis yra stiprus ir nori visiems įrodyti, kad gali laimėti be šešėlio ir sąžiningai“, – teigė B.Vyšniauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius