Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 08 24

Taivanas sėkmingas Lietuvos penkiakovininkams: Justinas Kinderis – pasaulio čempionas!

Du Lietuvos penkiakovininkai iš Taivane vykusio pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionato sugrįš su dviem aukščiausiais planetos apdovanojimais. Šeštadienio ryte pasaulio čempione tapusios Lauros Asadauskaitės pavyzdžiu pasekė ir vyrų varžybose kovojęs Justinas Kinderis. Jis tapo šių metų pasaulio čempionu.
Justinui Kinderiui koją pakišo feshtavimosi rungtis
Justinas Kinderis - pasaulio čempionaas / Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr.

Sidabro medalį iškovojo Didžiosios Britanijos atstovas Nicholas Woodbridge'as, bronzą – rusas Aleksandras Lesunas.

26-erių metų Lietuvos penkiakovininkas prieš finalinę šaudymo ir bėgimo rungtį buvo antroje vietoje ir startavo 4 sekundėmis vėliau nei pirmoje vietoje žengęs rusas Aleksandras Lesunas.

J.Kinderis pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate varžėsi su 36 dalyviais ir surinko 5824 taškus.

26-erių metų Lietuvos sportininkas fechtavimosi rungtyje buvo trečias (952 tšk.), plaukime – šešioliktas (1288 tšk.), jojime – septintas (1200 tšk.), o kombinuotoje kroso bei šaudymo rungtyje – vienuoliktas (2384 tšk.).

Kiek anksčiau šeštadienį planetos šiuolaikinės penkiakovės pirmenybių moterų varžybų aukso medalį iškovojo Londono vasaros olimpinių žaidynių čempionė Laura Asadauskaitė (5312 tšk.).

29-erių metų Lietuvos sportininkė, kuri prieš baigiamąją rungtį tebuvo devyniolikta, 36 dalyvių finale aplenkė Londono vasaros žaidynių bronzos medalininkę brazilę Yanę Marques (5292 tšk.) bei Rusijai atstovaujančią Donatą Rimšaitę (5284 taškai).

„Į pasaulio čempionatą Taivane atvykome trise, o laimėjome net du aukso medalius. Lietuvai tai yra neįtikėtinas rezultatas. Labiausiai nerimavau dėl šaudymo, nes pusfinalyje šaudžiau labai prastai. Su treneriu sutarėme, kad susitelksiu tik į šaudymą. Aplink nebus jokių žiūrovų, jokių varžovų, jokio Aleksandro Lesuno. O bėgu aš paprastai grečiau nei jis. Todėl ir laimėjau“, – po varžybų sakė J.Kinderis.

VIDEO: Justino Kinderio pergalė

  Lietuvos prezidentė, Seimo pirmininkas ir premjeras šeštadienį pasveikino planetos šiuolaikinės penkiakovės pirmenybių Taivane auksą laimėjusius du Lietuvos sportininkus – L.Asadauskaitę ir J.Kinderį.

„Nuoširdžiai sveikinu Lietuvos sportininkus, dar kartą pademonstravusius aukščiausią meistriškumą ir nugalėtojams būdingą ryžtą. L.Asadauskaitės ir J.Kinderio dėka Lietuva pasaulyje ir vėl pirma“, – sveikindamas pergales iškovojusius penkiakovininkus sako premjeras Algirdas Butkevičius.

Vyriausybės vadovas dėkoja sportininkams už jų atsidavimą ir pastangas siekiant aukščiausių rezultatų ir garsinant mūsų šalies vardą.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinime sakoma, kad J.Kinderio iškovotas auksas – ypatinga visos Lietuvo pergalė.

„Tai – auksinė diena Lietuvos sportui ir Lietuvai“, – sakoma prezidentės sveikinime.

Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas padėkojo J.Kinderiui už ryžtą, atsidavimą ir pastangas, kurias įdėjo tampant geriausiu pasaulyje penkiakovininku.

„Jūsų ir Lauros dėka rugpjūčio 24-oji visiems laikams tapo viena iš žymiausių dienų Lietuvos sporto istorijoje“, – pažymi šalies parlamento vadovas.

„Kartu su jumis džiaugiamės ir didžiuojamės šia pergale, kuri yra didžiulė jūsų dovana visai Lietuvai. Ačiū, kad garsinate savo šalies vardą ir net pačiomis sunkiausiomis akimirkomis esate stipri, ištverminga ir nusiteikusi laimėti. Tai įkvepia ir mus, stebinčius jūsų triumfą“, – rašoma Prezidentės sveikinime.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius