-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 02 25

Talentingiems vaikams – Lietuvos sportinių šokių federacijos smūgiai

Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) vadovybė gniuždo jaunuosius šokėjus: antrą savaitgalį iš eilės varžybose neregistruojami LSŠF priklausančiame klube „DaVi“ šokantys vaikai ir tokiu būdu jiems neleidžiama pasirodyti bei varžytis mūsų šalyje rengiamuose konkursuose. Šokiruoti jaunųjų šokėjų tėvai nesupranta, kokios priežastys įtakoja tokius LSŠF vadovų veiksmus ir kokiu pagrindu vaikams neleidžiama varžytis sportinių šokių konkursuose.
Jaunieji sportinių šokių klubo „DaVi“ šokėjai.
Jaunieji sportinių šokių klubo „DaVi“ šokėjai.

Leisti vaikams šokti federaciją yra įpareigojęs Vilniaus apylinkės teismas. Tačiau nepaisant nutarties, savaitgalį Kaune vykusiose LSŠF kvalifikacinėse varžybose „Kylančios žvaigždės 2014“ „DaVi“ šokėjams registruotis neleido.

„Nesuprantame, kodėl ir po teismo sprendimo, kuris žinomas LSŠF, mūsų vaikams yra neleidžiama dalyvauti sportinių šokių varžybose. Prieš savaitę vykome šokti į Kėdainius, o šį savaitgalį – į varžybas Kaune. Tačiau nuvykus į varžybas buvome informuoti, kad mūsų vaikai yra nepriimami  ir negalės dalyvauti varžybose. Jie  treniravosi ištisus metus, šiam renginiui ruošėsi, laukė varžybų, tėvai mokėjo nario mokesčius LSŠF ir galiausiai – negalime dalyvauti? Niekas nėra paaiškinęs tokio elgesio priežasčių ir nėra supažindinęs mūsų su šių sprendimų argumentais“, – kalbėjo klubo narių tėvelių atstovas Ričardas Rimka.

Vaikai  treniravosi ištisus metus, šiam renginiui ruošėsi, laukė varžybų, tėvai mokėjo nario mokesčius LSŠF ir galiausiai – negalime dalyvauti? – piktinosi R.Rimka.

Šokių mokyklos „DaVi“ vadovės Dalios Samajauskaitės teigimu, LSŠF vadovų veiksmai įrodo, kad jiems teismo nutartis nieko nereiškia.

„Nesuprantu, kuo vadovaujasi LSŠF vadovas Gintaras Skorupskas ir kiti federacijos vadovai, bet teismo nutartis, kurią mes pateikiame kiekvieną kartą atvykę į varžybas, jiems negalioja. Nei klubo vadovams, nei vaikų tėveliams niekas nepaaiškina, dėl kokių priežasčių teismo nutartis nėra vykdoma“, – aiškino šokių mokyklos „DaVi“ vadovė D.Samajauskaitė.

Šokių mokykloje „DaVi“ treniruojasi daugiau kaip 100 įvairaus amžiaus vaikų. Neleidus jiems šokti, tėveliai kelis kartus siekė išsiaiškinti susidariusią situaciją su LSŠF vadovybe.

Šia situacija jau susidomėjo Lietuvos Respublikos vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus tarnyba,  Kūno kultūros ir sporto departamentas prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius