Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 10

Tarp šauktinių į karinę tarnybą – Simonas Bilis ir Tautvydas Sabonis

Pasaulio plaukimo čempionas Simonas Bilis kartu su kitais 19-25 metų jaunuoliais atsidūrė Krašto apsaugos ministerijos paskelbtame 2017-ųjų metų šauktinių sąraše.
Šauktiniai
Šauktiniai / „Twitter“ nuotr.

Nesvarbu šalis ir titulai, kvietimas į pradinę karo tarnybą gali pasiekti kiekvieną.

S.Bilis treniruojasi Šiaurės Karolinos valstybinio universiteto baseine ir rengiasi pasaulio čempionatui, bet 23 metų plaukiką pasiekė žinia, jog jis yra kviečiamas dalyvauti kitokiose pratybose.

Pernai gruodį planetos čempionu tapęs plaukikas 1786-uoju numeriu paprašytas prisistatyti į Panevėžio padalinį.

„Įstatymas galioja visiems. Kaip anksčiau Jonas Valančiūnas ar Sabonio sūnus, taip dabar ir maniškis kviečiamas, – sakė Panevėžyje gyvenantis S.Bilio tėvas Džeraldas Bilis. – Bet kariuomenėje būtų sunku pasiruošti pasaulio plaukimo čempionatui (liepos 14-30 dienomis Budapešte). Be to, Simonas dar yra studentas.

Manau, plaukimo federacija padės išspręsti šį reikalą“.

Alfredo Pliadžio nuotr./Simonas Bilis
Alfredo Pliadžio nuotr./Simonas Bilis

Pernai Lietuvos krepšinio federacija siuntė dokumentus į Krašto apsaugos ministeriją dėl NBA klube „Toronto Raptors“ žaidžiančio J.Valančiūno.

Pagal įstatymą tarnyba gali būti atidėta asmenims, kurie turi išskirtinių gabumų ir laimėjimų mokslo, meno, sporto ar kitose srityse bei savo veikla garsina Lietuvos vardą.

Dokumentus, jog privalomosios pradinės tarnybos kariuomenėje negalėtų atlikti dėl karjeros užsienyje, užpernai pristatė ir Lietuvos krepšinio federacijos prezidento Arvydo Sabonio vidurinysis sūnus Tautvydas Sabonis.

25 metų krepšininkas visą karjeros dalį žaidė Ispanijoje, kur ir užaugo, nes šioje šalyje ilgai gyveno visa Sabonių šeima. Šį sezoną T.Sabonis atstovauja Ispanijos 2-osios lygos La Korunjos „Leyma“ komandai ir jai renka po 5,4 taško bei atkovoja po 3,4 kamuolio.

203 cm ūgio krepšininkas yra atstovavęs įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėms ir su bendražygiais, tarp kurių buvo ir J.Valančiūnas, laimėjęs svarbiausius titulus pasaulio ir Europos jaunimo pirmenybėse.

Šiemet T.Sabonis įtrauktas 3026-uoju Kauno padalinyje.

2015 metais šauktinių sąraše buvo geriausias šalies tenisininkas Ričardas Berankis, Lietuvos futbolo rinktinės puolėjas Lukas Spalvis, pernai į olimpinę Lietuvos krepšinio rinktinę patekęs Marius Grigonis. Pernai – krepšininkai J.Valančiūnas, Gediminas Orelikas, Dovydas Redikas.

Sportininkai patenka į šauktinių sąrašus, bet nė vienas garsus atletas nėra užsivilkęs kariškos uniformos.

Šių metų sąraše – 25144 pavardės, bet pašaukti tarnauti bus tik 3537 asmenys. Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis teigė, kad šiemet, kaip ir pernai, iš sąrašo gali neprireikti pašaukti nei vieno jaunuolio. Tikimasi, kad visi pasiprašys savanoriškai. Jau yra užsiregistravusių per penkis šimtus savanorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius