Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 31

Tarptautines burlenčių varžybas apkartino brakonierių tinklai

Ventėje baigėsi tarptautinių formulės klasės burlenčių varžybų „Baltic Cup“ I etapas. Dvi dienas Kuršių mariose vykusias varžybas laimėjo 29 metų lenkas Filipas Korczyckis, aplenkęs 42 metų estą Martiną Erviną ir 34 metų latvį Janį Preissą.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Marios

Geriausiai iš lietuvių sekėsi 28-erių metų Mantui Gresevičiui, kuris liko vienuoliktas.

„Iš viso vyko aštuoni plaukimai, o didžiausia kova vyko tarp prizininkų“, – sako VšĮ „Ekstremalus sportas“ vyriausiasis teisėjas Robertas Gradauskas.

Iš viso varžybose dalyvavo 45 burlenčių formulės klasės meistrai iš Estijos, Latvijos, Lenkijos, Suomijos ir mūsų šalies.

„Baltic Cup“ varžybos – tai pasaulinės burlenčių formulės klasės „Formula Windsurfing“ taurės Baltijos lyga, susidedanti iš trijų etapų. Kiekvienais metais paskutinį gegužės savaitgalį Lietuvoje vykstančios „Baltic Cup“ varžybos yra svarbiausias burlenčių sporto renginys mūsų šalyje. Šių varžybų reitingo taškai yra pripažįstami „Formula Windsurfing“ varžybose.

„Kiekvienas plaukimas buvo svarbus, nes virė įtempta kova su varžovais – Martinu ir Janiu, kurie abu yra labai stiprūs. Iš esmės, pergalė buvo pasiekta paskutinio plaukimo metu“, – sakė varžybų nugalėtojas Filipas Korczycki, Lenkijos praėjusiųjų metų burlenčių čempionato 3-iosios vietos laimėtojas.

15-tus metus burlenčių sportu užsiimantis F.Korczycki džiaugiasi, kad Lietuvoje organizuojamos „Baltic Cup“ etapo varžybos yra itin aukšto lygio ir sportininkai yra užtikrinti, kad bus laikomasi tarptautinio reglamento, procedūrų bei protestų nagrinėjimo tvarkos.

„Kai kurie varžybų dalyviai galynėjosi ne tik su vėju, bet, deja, ir su brakonierių tinklais. Dėl didžiulio nepažymėto tinklo buvo virtimų bei teko keisti distanciją. Kai kurie dalyviai patyrė ir nuostolių“, – pasakoja R.Gradauskas.

Kiti du etapai vyks Latvijoje ir Estijoje. Galutinis „Baltic Cup“ 2011 metų nugalėtojas paaiškės susumavus visų trijų etapų rezultatus. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius