Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 16

Tinklininkė Strelkauskaitė įsitvirtino Prancūzijoje

Pernai metais tinklininkė Raimonda Strelkauskaitė, su Jonavos „Achema“ iškovojusi Lietuvos čempionių vardus, neatsisakė Prancūzijos klubo pasiūlymo
Raimonda Strelkauskaitė
Raimonda Strelkauskaitė / Asmeninio archyvo nuotr.

Kas paskatino išvykti žaisti į Prancūziją?

Jau seniai norėjau išmėginti savo jėgas Europoje, bet  vis iškildavo sunkumų tai padaryti. Sulaukusi tinkamo pasiūlymo ilgai negalvojau. Pasinaudojau savo trenerės L. Darandovienės paskatinimu.Pasirašiau sutartį su „Toulon-Six four/La seyne" klubu.

Ar lengvai prisitaikei prie naujos šalies, komandos, draugų?

Pačioje pradžioje lengva nebuvo - nauja komanda, naujas treneris, svetima kalba. Tačiau laikui bėgant adaptavausi ir įsiliejau į komandą. Smagu tai, kad šiame klube sutikau lietuvaitę, klaipėdietę D. Jašinskytę. Jos pagalba buvo reikalinga bendraujant tiek aikštelėje, tiek už jos ribų.

Kiek dar galioja sutartis su dabartine komanda? 

Su „Toulon-Six four/La seyne" komanda sutartis galioja iki balandžio mėnesio, tačiau vasario pabaigoje vyks susitikimas su klubo vadovais. Tada paaiškės tolimesni mano planai.

Koks tavo vaidmuo dabartinėje komandoje?

Esu pagrindinė komandos kėlėja. Džiaugiuosi, kad tenka žaisti visas rungtynes ir galiu įgyti dar daugiau patirties.

Kokioje lygoje žaidžiate?

Mes žaidžiame Nacionalinėje (National 1) pirmoje lygoje, kuri padalinta į du pogrupius po 12 komandų. Žaidžiame dviejų ratų sistema.

Kaip sekasi šiame sezone?

Sezono pradžioje susidūrėme su bendravimo, susižaidimo sunkumais. Buvo traumuotos penkios komandos žaidėjos. Šiuo metu esame ketvirtoje čempionato vietoje. Keturios komandos turime surinkusios panašų taškų skaičių, liko šešerios rungtynės, kurios labai svarbios, tad viskas dar prieš akis. Sezono tikslas – išlikti pirmame penketuke, nes kitais metais federacija planuoja kurti Pro B lyga, kurioje dalyvautų penkios stipriausios komandos iš A ir tiek pat iš B pogrupio.

Ar komandoje laikotės kokių papročių, prietarų?

Paskutinėje treniruotėje prieš rungtynes pasikalbam atvirai apie savijautą aikštelėje. Likus 10 min. iki apšilimo – žodis treneriui, kuris akcentuoja pagrindinius tikslus ir paskatina kiekvieną žaidėją individualiai.

Salės ar paplūdimio tinklinis labiau prie širdies?

Iki šiol labiau patiko paplūdimio tinklinis. Pastaruoju metu labiau pradedu žavėtis salės tinkliniu. Jame daugiau kombinacijų, žaidėjų emocijų, įvairumo aikštelėje.

Kokie planai ateinančią vasarą? Ketini žaisti su ilgamete porininke Rima Rameikaite?

Nesu tikra. Viskas priklausys ne tik nuo manęs, bet ir nuo trenerio apsisprendimo. Vasarą teks palaikyti sportinę formą, tačiau nežinau, ar pavyks žaisti paplūdimio tinklinį. Kai turi sutartį su salės tinklinio komanda, treneriai nėra linkę to toleruoti.

Gal turi kokių įdomių pomėgių?

Laisvalaikiu stengiuos pasivaikščioti pajūriu. Kadangi dar neakivaizdžiai mokausi LKKA, tad ruošiuos egzaminams. Mėgstu pasižiūrėti kokį gražų filmą, panaršyti internete. Bet būna, kad turim dvi ar tris treniruotes per dieną, tada laisvalaikį ir pomėgius tenka pamiršti.

Koks mėgstamiausias patiekalas?

Žinoma, tai mamos gaminti cepelinai bei šaltibarščiai.

Koks laimingiausias marškinėlių skaičius?

Mano laimingiausias skaičius pirmas. Dabartinėje komandoje jis užimtas. Tenka žaisti su penktu numeriu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius