Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 27

Tinklininkių Ievos Dumbauskaitės ir Monikos Povilaitytės užduotis: po kelerių metų būti tarp penkiolikos pajėgiausių komandų Europoje

Po sėkmingai organizuoto Europos U-18 čempionato Lietuvos tinklinio federacija (LTF) į Vilnių ketina kasmet atvežti aukšto lygio paplūdimio tinklinio varžybas.
Ieva Dumbauskaitė
Ieva Dumbauskaitė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Pasak LTF prezidento Mariaus Vasiliausko, 2012 metais Lietuvoje vyks arba Europos U-20 čempionatas, arba vienas iš Europos moterų pirmenybių atrankos etapų.

„Tokį pažadą iš tarptautinės federacijos jau esame gavę, tačiau kurias iš šių varžybų bus pavesta organizuoti mums – paaiškės gruodį“, – teigė M.Vasiliauskas.

Bet kurio turnyro organizacija kainuotų apie 200-300 tūkst. litų. Maždaug tiek kainavo ir vasarą Vilniuje prie Baltojo tilto vykęs žemyno U-18 čempionatas.

Kaip žinia, jame aukso medalius iškovojo perspektyviausia Lietuvos paplūdimio tinklinio pora Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Monika Povilaitytė
Monika Povilaitytė

„Mes labiau norėtume organizuoti U-20 čempionatą, nes norime augti kartu su mūsų jaunimu. Monika ir Ieva kol kas suaugusiųjų čempionatui dar per jaunos, stinga patirties.

Norime kad ir tarptautinių varžybų Lietuvoje lygis augtų kartu su jų meistriškumu. Jei kitąmet surengtume Europos U-20 pirmenybes, 2013 metais pretenduotume organizuoti pasaulio U-21 čempionatą“, – kalbėjo M.Vasiliauskas.

Jis neabejoja, kad po kelerių metų  I.Dumbauskaitė ir M.Povilaitytė bus pajėgios varžytis ir su pajėgiausiomis Europos moterų komandomis.

„Planuojame, jog sistemingai dirbdamos po 2-3 metų merginos jau pateks į Europos moterų penkioliktuką. Pagal dabartinį lygį jos maždaug aštuoniasdešimtos“, – teigė federacijos prezidentas.

Pasak jo, kol kas Europos U-18 čempionėms svarbiausia – semtis patirties. Būtent dėl to 2012-ųjų sezono tvarkaraštis perspektyviausioms Lietuvos tinklininkėms žada būti itin užimtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius